Den ultimative guide til valentinsdag – Over 100 ideer ét sted

Af -

Blomster, chokolade, romantiske film, god mad… Vi har samlet alle de tips, du skal bruge til Valentinsdag. Om du er gift, har en kæreste, er single eller synes valentinsdag er overvurderet, er der i denne guide noget til dig.

Du kan finde inspiration til gaver, historien om valentinsdag, en liste med romantiske film, opskrifter og meget andet i denne guide.

Indhold

Valentinsdag

Hvornår er det valentinsdag? – Valentins dato

Det kan være du er i tvivl om, hvornår det er valentinsdag? Du ikke den eneste som er i tvivl om hvornår valentinsdag falder. Men det er faktisk ikke så svært at huske, for valentinsdag ligger altid på den 14 februar. Så sidste år, i år, næste år og næste år igen falder valentinsdag den 14 februar.
Valentinsdag - dato

 

Neden for kan du se hvilken dag valentinsdag falder på frem til 2019:
– Valentinsdag ligger Søndag den 14 februar i 2016.
– Valentinsdag ligger Tirsdag den 14 februar i 2017.
– Valentinsdag ligger Onsdag den 14 februar i 2018.
– Valentinsdag ligger Torsdag den 14 februar i 2019.

 

Historien om valentinsdag

Mange tror, at det var blomsterhandlerne der fik valentinsdag til Danmark. Men det var faktisk Netto, som var de første til at indføre valentinsdag i Danmark. i 90´erne kørte de et tema, hvor de op til Valentins dag solgte alle mulige kærligheds ting – for eksempel pastaskruer formet som hjerter. Fænomenet valentinsdag stammer dog helt tilbage fra det gamle rom.

Der går mange historier på hvordan valentinsdag startede. Den mest udbredte historie er historien om Sankt valentin af Rom. Sankt Valentin af Rom skulle i år 269 e.Kr. havde lidt martyr døden.
Kejser Claudius havde forbudt de romerske soldater at gifte sig, da han mente soldater uden koner og børn var bedre soldater. Det var derfor forbudt for præster at vie romerske soldater. Præsten Valentin fortsatte på trods af forbuddet med at vie romerske soldater. Han blev derfor arresteret og dømt til døden.

Efter sigende knyttede han under sin fængsling venskab med fangevogterens blinde datter, som han på mirakuløs vis gav synet igen. inden han blev halshugget den 14 februar, skrev han et afskedsbrev til sin veninde og underskrev det “ fra din valentin”. Denne gestus har nu fået en romantisk fortolkning.

Valentinsbrev
Traditionen med valentinskort stammer fra England, hvor de første valentinsbreve var skrevet i hånden. Allerede i 1800- tallet kunne man købe specielt brevpapir og kort til valentinsdag, nogle af dem endda med dufte.

 • Der sendes over 1 milliard kort valentinsdag.
 • Der sælges over 35 millioner chokolade hjerte æsker.
 • 220 millioner roser bliver produceret til valentines day.
 • I USA fejrer over 62 % valentins dag.
 • I USA bruges der omkring 20 milliarder dollars om året på valentinsdag – det er et gennemsnit på ca.130 $ per person.

 

Valentinsgaver til hende

Er du løbet tør for valentinsgave ideer til din kæreste, så giver vi dig her 40 forslag, til gaver du kan give hende på den romantiske dag.

40 gave ideer til hende: 

1. Blomster

Valentins blomster

Giv din kæreste blomster. Giv hende en buket roser, tulipaner eller en lignende romantisk buket. Blomster går altid lige i hjertet på kvinder, så det er det sikre valg. Alternativt kan du sende hende blomster over mobilen, med et gavekort til Interflora.

2. Smykkeskrin

Din kæreste har formentlig mange smykker, så forær hende et flot smykkeskrin som hun kan opbevare dem i.

3. Håndklæder

Er jeres håndklæder slidte, og trænger i til nogle nye bløde? Så giv hende håndklæder i gave. Du kan også give hende et gavekort, så hun selv kan vælge hvilke håndklæder hun vil have. Du finder gavekortet her.

4. Undertøj

undertøj valentinsdag
Giv din kæreste et nyt sæt undertøj selvom det er en kliche, er kvinder glade for at få lingeri. Det har også nogle fordele, da du kan vælge noget undertøj, som du gerne vil se hende i. Et godt råd hvis du er i tvivl om størrelsen så køb BH´en lidt for stor og trusserne lidt for små. Du kan evt. også tjekke str. i hendes undertøj inden du tager ud og køber til hende. Hvis du er bange for at vælge den forkerte størrelse, kan du give hende et gavekort, så hun selv kan finde størrelsen der passer. Du finder gavekort til Wunderwear her

5. Magasin abonnement

Hvis din kæreste har et magasin eller et ugeblad, som hun godt kan lide at læse så giv hende et abonnement, så hun får leveret det hjem i postkassen.

6. Trænings ur

Hvis din kæreste går meget op i sport, eller gerne vil tabe sig, så giv hende et trænings ur. På den måde kan hun følge sin træning og det viser du støtter op omkring hendes nye livsstil.

7. Parfume

Giv din kæreste en parfume. Giv hende en hun har ønsket sig, eller find en helt ny parfume som du tror hun ville kunne lide. Spørg evt. ekspedienterne til råds da de som regel har styr på, hvilke dufte kvinder godt kan lide. Hvis du er i tvivl, kan du give hende et gavekort i stedet. Her finder du gavekort til Matas.

8. Tøj

Tøj valentinsdag

Giv hende en ny trøje, t-shirt, kjole eller noget andet. Bare pas på med størrelsen. Tjek evt. hendes tøj inden du går på indkøb, så du ved hvilke str., du skal gå efter. Når du giver hende det nye tøj, kan du jo fortælle hende, at du tror hun vil se knaldgodt ud i det.

9. Køkkenmaskine

Mangler din kæreste en brødmaskine, kaffemaskine eller er der noget andet hun beklager sig over, at hun mangler til køkkenet, så forær hende det.

10. Fotobog med minder

Lav en fotobog med minder fra jeres forhold. Det kan være ferie billeder, fester, billeder i har taget sammen mens i lavede grimasser, børnebilleder af din kæreste osv.
Dette er helt sikkert en gave som vil blive værdsat, da gaven er meget personlig og det er noget du har brugt tid på at lave til hende.

11. Sko

Sko til kæresten

 

Det er vidst intet nyt, at kvinder elsker sko. Så giv hende et par nye sko. Det kan være, hun har ønsket sig en bestemt sko i lang tid, eller bare har et par slidte stiletter, der trænger til at blive skiftet ud. Du kan også give hende et gavekort til Zalando, så kan hun selv vælge sine yndlings sko.

 

12. Brunch på Valentinsdag med kæresten

Lækker morgenmad

Forkæl din kæreste og inviter hende med ud på en brunch.
Her vil i, kunne nyde hinanden og den gode mad. Du kan jo evt. give hende en lille gave, når i sidder og spiser maden.

13. Inviter på en valentins frokost

Sandwich

Inviter din kæreste ud på en frokost. Forkæl hende og hendes mave med en god frokost, det behøver ikke være det dyreste sted i byen. Undlad dog at invitere hende på frokost i pølsevognen eller fastfood butikken.

 

14. Skru op for romantikken på valentinsdag med en lækker aftensmad

Aftensmad valentinsdag

 

Genopdag din kærestes øjenfarve og tag hende med ud på restaurant. Bestil noget lækker mad og en god flaske rødvin og lad romantikken flyde.

 

15. Smykker

Kvinder har alle dage, godt kunne lide smykker. Så giv hende et ur, en ring , et par øreringe, en halskæde eller et armbånd. Hvis du ikke er helt sikker på, hvad din kæreste godt kan lide af smykker, så prøv at spørg hendes veninder.

 

16. Massage

Giv din kæreste en tid hos massøren og lad hende blive fuldstændig afslappet. Du kan evt. tage med hende og få en omgang parmassage.

 

17. En vase

Vase til kæresten

 

Når du i fremtiden kommer hjem med blomster til din kæreste, har hun noget at sætte dem i, hvis du giver hende en vase.

 

18. Lysetager

Stearinlys er noget de fleste kvinder godt kan lide, giv hende derfor en ny lysestage, så hun har noget at sætte sine stearinlys i.

 

19. Powerbank

Er din kæreste dårlig til at få ladt sin mobil op, og er du træt af ikke at kunne få fat i hende, så giv hende en powerbank.
Der findes utallige designs og farver – så du kan sikkert finde én der passer lige til din kæreste.

 

20. Maleri/plakat

Hvis lejligheden eller huset er fuld af tomme vægge, så giv din kæreste et maleri eller en plakat med noget hun holder af.

 

21. Taske

Taske til kæresten

 

Ligesom sko og tøj, er tasker noget som kvinder værdsætter. Så giv hende en ny taske som hun kan bruge til hverdag eller ved specielle begivenheder.

22. Wellness – ansigtsbehandling / pedicure / manicure osv

Giv hende en wellness oplevelse og forkæl hendes krop. Giv hende en ansigtsbehandling, en pedicure en manicure eller noget helt andet. Du kan forære din kæreste et gavekort så hun kan føle sig smuk og dejlig, du finder gavekortet her.

 

23. Solbriller

Giv hende et par solbriller så hun kan se godt ud, når solen forhåbentlig snart kommer.
Hvad enten hun skal bruge dem til, at køre bil eller bare se godt ud, når hun går ned af gaden, så skader et par ekstra solbriller aldrig.

 

24. Hudpleje

Creme til kæresten

 

Giv hende en creme der kan fugte hendes hud. Enten en god håndcreme eller en creme til resten af kroppen.
Du kan evt. give hende et gavekort til the body shop.

 

25. Termokrus

Hvis din kæreste godt kan lide at drikke kaffe eller the om morgen, giv hende da et termokrus, som hun kan tage det med på farten.

 

26. Kaffe/The

Kan din kæreste godt lide at drikke kaffe eller the. Så forær hende noget dyrere the/kaffe end hun plejer at drikke og forkæl hendes gane.

 

27. Make-up

 Makeup til kæresten

 

Giv hende en læbestift, neglelak, eyeliner eller noget andet som hun kan bruge til at se blændende ud. Alternativt kan du give hende et gavekort, så kan hun selv vælge hvad hun vil have. Du finder gavekortet her.

 

28. Biografbilletter

Inviter hende en tur i biografen på valentindag og lad hende vælge den film hun har lyst til at se. Hold hinanden i hænderne i mørket og nyd en god film.

 

29.Stort varmt tæppe

Giv hende et stort og varmt tæppe så hun kan holde varmen om aften, når i ligger på sofaen og ser fjernsyn.

 

30. Læderhandsker

Hvis din kæreste har svært ved at holde varmen, når det bliver koldt, så giv hende et par læderhandsker. Så hun både kan holde varmen og se godt ud på samme tid.

31. Bøger 

 Bog til kæresten

Kan din kæreste godt lide at læse bøger, så giv hende en ny bog hun kan slappe af med. Køb en bog der passer ind i den genre af bøger, hun normalt køber, f.eks. krimi.

 

32. Mobil tilbehør

Giv hende et nyt cover til mobilen, en holder til bilen, en oplader til bilen, en mobil taske eller noget andet som du synes hun mangler til mobilen.

 

33. Elektrisk tandbørste

Hvis din kæreste bruger en almindelig tandbørste så giv hende en elektrisk tandbørste, der vil gøre tandbørstningen lettere og bedre.

 

34. Lækker chokolade/lakrids

Chokolade til valentinsdag

 

Forkæl hende med noget lækker chokolade eller lakrids. Giv hende en æske med blandede chokolader eller en kurv med blandede lakridser og chokolader.

 

35. Kort holder

Har din kæreste svært ved at holde styr på kortene, når hun skal ud og shoppe eller bare handle, så forær hende en kreditkort holder.

36. Toilettaske

Giv din kæreste en ny toilettaske så hun kan holde styr på sine ting, når hun skal ud og rejse eller på ferie.

 

37. Høretelefoner

 

Headset til kæresten

De fleste mennesker er glade for musik. Giv derfor din kæreste et nyt headset i gave, så hun kan nyde sin yndlingsmusik med god lyd.

 

38. Automatisk parkeringsskive

Glemmer din kæreste at stille p-skiven, når hun parkerer? Så giv hende en automatisk parkeringsskive så hun ikke skal tænke over det længere.

 

39. Gavekort

Gavekort til hende

 

Giv din kæreste et gavekort. Det kan enten være et gavekort, du køber eller et du laver selv, det er kun fantasien der sætter grænser. Hvis du ikke selv kan vælge, kan du give hende et luksus gavekort, som hun kan bruge til mange forskellige ting.

 

40. Planter til haven/altanen 

Hvis din kæreste har grønne fingre så giv hende nogle nye planter til haven eller altanen.

 

Valentinsgaver til ham

Er du løbet tør for gaveideer til din kæreste på valentinsdag? Så giver vi dig her 40 forslag, til gaver du kan give ham.

40 gave ideer til ham:

1. Parfume

Giv din kæreste en parfume. En som han har ønsket sig, eller find en helt ny parfume, som du tror han ville kunne lide. Spørg evt. ekspedienterne til råds da de som regel har styr på, hvilke dufte der er populære.

 

2. Pung

Har din kæreste en gammel og slidt pung, eller har han smidt den væk? Giv ham da en ny så han kan holde styr på sine penge.

3. Tøj

Tøj til ham

 

Giv ham en ny t-shirt, et par nye bukser, shorts eller noget helt andet som du synes, han trænger til.

 

4. Sko

Giv ham et par nye sko han kan bruge til hverdag eller et par sko, han kan bruge til pænt brug.

 

5. Undertøj

Giv din kæreste et nyt sæt undertøj, mænd mangler næsten altid undertøj. Desuden betyder det, at du kan bestemme hvilket undertøj du gerne vil se ham i.

 

6. Fodboldtrøje

Hvis din kæreste er stor fan af et fodboldhold, så giv ham en trøje med hans yndlingshold. Det kan evt. også være andet merchandise med hans favorit hold. Du kan alternativt give ham et Unisport gavekort, så han selv kan vælge, om han ønsker ude- eller hjemmebane -trøjen. Du kan købe det lige her.

 

7. Smykker

Ur til kæresten

Selvom det mest er kvinder, der køber smykker, går mange mænd stadigvæk med smykker. Du kan f.eks. købe et ur, et armbånd eller en halskæde til din kæreste.

 

8. Lommelærke

Hvis din kæreste godt kan lidt alkohol, kan du give ham en lommelærke. Den kan benyttes til mange forskellige ting, f.eks. er den god at have i inderlommen på skiferien eller i bag lommen til en koncert.

 

9. Fodboldbilletter

Hvis han godt kan lide fodbold, kan du jo invitere ham en tur ud og se hans yndlingshold.

 

10. Læderhandsker

Hvis din kæreste mangler et par gode handsker når det bliver lidt koldere, kan du give ham et par læderhandsker.

 

11. Special øl

Øl til kæresten

 

Forkæl din kæreste med nogle special øl som han ikke får så ofte. Det kan både være fra et mikro bryggeri i Danmark eller udenlandske øl. Du kan også give ham en ølsmagning for 2, så kan i jo få nogle hyggelige timer sammen. Du finder et gavekort til ølsmagning her.

 

12. Kasket

Hvis din kæreste kan lide at gå med kasket, kan du jo give ham en ny en. Hvis du er i tvivl om størrelsen, kan du prøve at kigge i en af hans andre kasketter.

 

13. Højtaler

Mangler din kæreste en ordentlig højtaler, enten til at tage med på farten eller derhjemme, så giv ham en. Så kan du jo også bestemme, hvordan den skal se ud.

 

14. Mobil tilbehør

Giv din kæreste et nyt cover, en mobil holder til bilen / cyklen eller et oplader stik til bilen, hvis det er det han mangler.

 

15. Drone

Drone til kæresten

Er din kæreste vild med gadgets og er han et lille legebarn, så kan du give ham en drone i gave. Droner fås i flere prisklasser. så du kan jo vælge den, du synes han har fortjent.

 

16. Biografbilletter

Inviter ham en tur i biografen og lad ham vælge den film han har lyst til at se. Hold hinanden i hænderne i mørket og nyd en god film.

 

17. Bøger

Giv din kæreste en bog af hans yndlingsforfatter eller i hans yndlings genre.

 

18. Action kamera

Du kan give din kæreste et action kamera. Så kan han filme hvis han står på ski, cykler i skoven, surfer, cliff diver eller noget helt andet.

 

19. Lækker lakrids / chokolade

Forkæl din kæreste med lækker lakrids eller chokolade. Du kan evt. give ham en kurv med blandede lakridser og chokolader.
Du kan give ham en smagsoplevelse med at gavekort til Johan Bülow lakrids.

 

20. Kreditkort holder

Har din kæreste svært ved, at holde styr på kortene når han skal ud og shoppe eller bare handle, så forær ham en kreditkort holder.

 

21. Lighter – med indgraveret navn

Hvis din kæreste ryger så giv ham en lighter med indgraveret navn eller noget andet personligt. Så kan han tænke på dig, hver gang han bruger sin lighter.

 

22. Spil til computer / konsol

Spil til kæresten

 

Giv din kæreste et nyt spil til computeren, Playstationen eller X-boxen.
Du kan evt. spørge hans venner hvilke spil de synes han mangler. Du kan også give ham et gavekort så han selv kan vælge.

23. Barbermaskine

Gør det lettere for din kæreste, at have et ny trimmet skæg og giv ham en barbermaskine.

 

24. Næsehårstrimmer

Hvis din kæreste har for mange hår i næsen eller øret, kan du give ham en næsehårstrimmer så han kan komme af med dem.

 

25. Toilettaske

Giv din kæreste en ny toilettaske så han kan holde styr på sine ting, når han skal ud og rejse eller på ferie.

 

26. Værktøj

Værktøj til kæresten

 

Hvis din kæreste er en handyman eller gør det selv mand, så giv ham noget af det værktøj, som han mangler i værktøjskassen / værkstedet.

 

27. Kontorstol

Er din kærestes gamle kontorstol helt slidt og grim at se på, giv ham da en ny kontorstol.

 

28. Høretelefoner

De fleste mennesker er glade for musik, giv derfor din kæreste et nyt headset i gave, så han kan nyde sin yndlings musik med god lyd.

 

29. Hårvoks

Giv din kæreste en bøtte hårvoks så han kan holde styr på sit hår.

 

30. Grill

Står din kæreste og mangler en grill, eller er den gamle slidt? så giv ham en ny i gave.

 

31. Fodboldstøvler

Fodboldstøvler til kæresten

Hvis din kæreste godt kan lide fodbold, er det et sikkert hit med et par nye fodboldstøvler, så han kan spille ordentligt. Du kan alternativt give ham et Unisport gavekort, så kan han selv vælge hvilke han ønsker. Du kan købe det lige her.

 

32. Elektrisk tandbørste

Hvis din kæreste bruger en almindelig tandbørste, så giv ham en elektrisk tandbørste der vil gøre tandbørstningen lettere og bedre.

 

33. Termo krus

Hvis din kæreste godt kan lide at drikke kaffe eller the om morgen, så giv ham et termokrus så han kan tage det med på farten.

 

34. Kaffe eller The

Kan din kæreste godt lide at drikke kaffe eller the? Så forær ham noget dyrere the/kaffe end han plejer at drikke og forkæl hans gane. Eller inviter ham en tur på Baresso eller den lokale kaffebar.

 

35. Pokersæt

 Gaven til ham

Giv ham et pokersæt så han kan invitere drengene over til en poker aften.

 

36. Automatisk parkeringsskive

Glemmer din kæreste at stille p-skiven, når han parkerer. Giv ham derfor en automatisk parkeringsskive så han ikke skal tænke over det længere.

 

37. Dartskab

Giv ham et dartskab så han kan invitere drengene over til en drenge aften.

 

38. Gavekort

Gavekort til ham

 

Giv din kæreste et gavekort. Det kan enten være et gavekort du køber, eller et du laver selv, det er kun fantasien der sætter grænser. Hvis du ikke ved, hvad du skal vælge, kan du altid give ham et luksus gavekort, som kan indløses i en masse forskellige butikker. Du finder gavekortet her.

 

39. Taske

Er hans rygsæk, computertaske, sportstaske slidt, så giv ham en ny taske i gave.

 

40. Powerbank

Er din kæreste dårlig til at få ladt sin mobil op, og er du træt af ikke at kunne få fat i ham, så giv ham en powerbank.

 

Hjemmelavet valentinsgaver

Vil du gerne lave noget personligt til din kæreste, så kommer der her nogle forslag til en kreativ valentinsgave.

Hjemmelavede gaver:

 • Find din indre kunstner frem – Mal et maleri – Skriv et digt – skriv en sang – Byg et møbel om
 • Brug billeder af jer – Lav en fotobog – Print et billede ud og sæt det i en ramme – Lav en foto collage
 • Lav en romantisk middag – Se evt. vores afsnit om opskrifter til valentinsdag

 

Den perfekte valentinsdag trin for trin

Guide til den perfekte valentinsgave

Går du og er i tvivl om, hvordan du skal give din kæreste den perfekte valentinsdag? så kommer der her en guide der fortæller dig hvad du skal gøre trin for trin.

 

Den perfekte dag for hende:

Formiddag: 

Alle perfekte dage starter ud med en brunch. Så lav din kæreste en brunch med æg, bacon, pølser, frugt, juice, skyr/yoghurt, pandekager og nogle friske boller. Hvis du ikke kan overskue at lave brunchen selv, kan du invitere hende ud på en restaurant. Her behøver du ikke stresse over, om bacon er ved at brænde på, eller om æggene har fået nok. I skal bare nyde hinandens selskab og den gode mad.

Eftermiddag: 

Mulighederne er mange og kun fantasien sætter grænser for, hvordan du vil forkæle hende. I kan f.eks. tage ud og få massage, tage i Zoo, gå i biografen, gå en lang tur eller noget helt andet.

Aften: 

Lav en lækker middag til din kæreste evt. med hendes yndlingsret. Hvis dine kokke egenskaber er begrænsede så inviter hende ud og spise. Tag et sted hen hvor i kan sidde og hygge jer og drikke noget god vin til maden. Efter en hyggelig dag med brunch, aktiviteter og god aftensmad, er det tid til at nyde hinandens selskab på sofaen med en god film. Lad hende vælge en film eller sæt hendes yndlings film på. Lad hende se en af sine romantiske film som du normalt ikke gider se. Lav nogle popcorn, lig jer godt til rette på sofaen og put under tæppet. se evt. vores 20 forslag til valentins film længere nede.

 

 Den perfekte dag for ham på valentinsdag:

Formiddag: 

Den perfekte dag starter ud med lækker brunch. Lav derfor en brunch til din kæreste som vil sparke benene væk under ham. Lav bacon, røræg, cocktailpølser, frugt, boller og pandekager. Hvis du ikke kan overskue at lave brunch, kan du jo invitere ham ud og spise i stedet for. Så slipper du for alt besværet med at lave maden selv, samt rydde op bagefter.

Eftermiddag: 

Der er mange muligheder for at forkæle din kæreste. I kan tage ud og få massage, gå en tur i biografen, tage ud og køre gokart, cykle en tur eller find på noget helt andet. Det er kun din fantasi, der sætter grænser.

Aften: 

Lav din kærestes yndlings ret eller en ret som du ved han vil elske. Hvis du ikke er den bedste kok, og vil slippe for besværet, kan du invitere ham ud og spise på en restaurant. Vælg f.eks. en restaurant der serverer gode bøffer. Om i går ud og spiser, eller spiser derhjemme, sørg for at drikke en god vin til maden. Efter en hyggelig dag i kærlighedens tegn er det tid til at slappe af på sofaen. Gerne til en action film eller en komedie som i kan hygge jer med. Lav nogle popcorn, lig jer under tæppet og slap af på sofaen.

 

(15) ting at lave for par på valentinsdag

søde fristelser

 

Hvis du er i tvivl om, hvad dig og din kæreste skal lave, kommer der her en liste med 15 forslag til ting, i kan lave sammen.

1. Biograftur

Tag en tur i biografen og se en ny film. Hold hinanden i hænderne i mørket og nyd en god film.

2. Restaurant

Gå ud og spis noget mad på en restaurant, nyd hinandens selskab over god mad og en god vin.

3. Zoologisk have

Gør noget anderledes. Tag en tur i zoologisk have og kig på alle de spændende dyr.

4. Massage

Find en massør og få jer en gang massage. Så er i begge to helt afslappet i kroppen bagefter.

5. Museum

Find en udstilling der interesserer jer, tag afsted og bliv lidt klogere.

6. Koncert

Tag til en koncert med en artist som i begge to godt kan lide og nyd den gode musik.

7. Stand-up

Gå ind og se et stand-up show eller en open-mic aften og få jer et godt grin sammen.

8. Teater

Tag en tur i teatret og se en forestilling.

9. Opera

Tag en tur i operaen og se en opera forestilling.

10. Overnat på hotel/kro

Find et hotel eller en kro og tag en overnatning. Nyd hinandens selskab og kom hinanden ved.

11. Svømmehallen

Tag et smut over i den lokale svømmehal og svøm nogle baner, tag derefter i deres spa afdeling og slap af.

12. Leg turister i en by

Gå ud og leg turister i en by. Det behøver ikke være en stor by, mange byer har statuer og monumenter man kan tage rundt og kigge på.

13. Action – gokart, paintball el.lign.

Find et action arrangement som i begge to godt kunne tænke jer at prøve.

14. Planlæg sommerferien

Sæt jer ned med en flaske god vin og planlæg hvor sommerferien skal gå hen, og hvad i gerne vil opleve mens i er afsted.

15. Gå eller cykel en tur

Tag et smut ud i naturen og nyd en cykel eller gå tur i hinandens selskab.

 

20 Film til valentinsdag

Mangler i den perfekte film til en romantisk aften på sofaen? – Så har vi samlet en liste med 20 forslag til en hyggelig aften.

 • P.S. I Love You
 • Pretty Woman
 • Silver Linings Playbook
 • Love Actually
 • 50 shades of grey
 • Den eneste ene
 • The Way We Were
 • Notting Hill
 • The Notebook
 • (500) Days of Summer
 • The Lucky One
 • Straight A’s
 • I hate Valentins Day
 • Valentines day
 • Dirty Dancing
 • The wedding planner
 • Titanic
 • Romeo & Juliet
 • Fire bryllupper og en begravelse
 • Da Harry mødte Sally

 

Valentinsdag for singler:

_MG_1867
Går du og er fortvivlet over at være single på valentinsdag? Fortvivl ej, vi har samlet nogle forslag til hvordan du kan tilbringe aftenen.

 • Fejr kærligheden

Kærlighed er ikke kun for folk i parforhold – kærlighed er for os alle. Lav en hyggelig aften sammen med nogle af dem du elsker, dine veninder/venner, din hund, eller din familie. Lav noget god mad, se en underholdende film og gå en hyggelig tur.

 • Saml alle single veninderne/vennerne

Der er med garanti flere i din vennekreds, som også er singler, og som heller ikke gider sidde alene på valentinsdag. I kan lave noget god mad, drikke noget god vin og fejre, at i lever det frie single liv. I kan grine over de flirts i har haft, det sidste års tid, og fortælle hinanden gode historier.

 • Inviter dit “crush” på en date

Har du længe gået og kigget efter ham eller hende den flotte på arbejdet, naboen eller en helt anden? Tag chancen og inviter dem på en date. Gå ud og spis en god middag, tag en tur i biografen eller lav noget helt tredje. Det er kun fantasien der sætter grænser.

 • Brug dagen på shopping

Hvis du ikke gider holde valentinsdag med vennerne/veninderne eller tage på en date, så kan du jo altid shoppe. Brug eftermiddagen i det lokale center og køb dig noget nyt tøj. Du kan også shoppe løs på internettet, med et godt glas rødvin og dit yndlings musik på anlægget.

 • Er du virkelig træt af at være single?

Hvis du ikke gider være single længere, kan valentinsdag være motivationen til at finde en kæreste. Brug din aften på netdating, tinder og happn – se om du kan få en kæreste på krogen. Det kan jo være at din kommende kæreste, også er på jagt efter et forhold på valentinsdag.

 

10 grunde til, at Valentins dag er over vurderet?

Hjerter med hænderne. forkæl din kæreste

Mange danskere mener valentinsdag er over vurderet, her kommer 10 grunde til at folk mener, at valentinsdag er over vurderet.

 

 •  Kærlighed 365

Mange mener, det er forkert kun at fejre kærligheden denne ene dag om året. De mener i stedet, at man skal forkæle sin kæreste resten af året.

 • Høje forventninger

Mange kvinder har høje forventninger til valentinsdag, som manden/ kæresten ikke kan leve op til, og det ender derfor ikke som en lykkelig aften.

 • Valentinsdag er for kommerciel

Valentinsdag er en festdag for producenterne af chokolade, blomsterhandlerne og restauratørerne. Nogle mener, at de vil gøre alt for at få dig til at fejre dagen og dermed øge deres omsætning.

 • Singler bliver deprimeret

En masse af dem som ikke har en kæreste, føler sig i tiden i og omkring valentinsdag u-elskede. Dette kan gøre nogle af dem deprimeret og kede af det.

 • En dag fuld af stress

At planlægge den perfekte valentinsdag kan være hårdt og stressende. Ud over at skulle få styr på blomster, chokolade og restaurants bestilling, er det også en hård dag for pengepungen. En masse arbejde og så er man måske stadigvæk i tvivl om, hvorvidt ens kæreste er tilfreds med indsatsen.

 • Forstærker stereotypet om kønsrollerne

Valentinsdag er en dag hvor det forventes, at det er manden der kommer med chokolade, blomster og betaler for restauranten.

 • Valentinsdag er irriterende pga. alle de kvinder der klager over de ikke har en kæreste

Der er en masse kvinder, som ikke har en kæreste, og som op til valentins dag bliver mindet om dette. Det er typisk disse kvinder, som går og drømmer om at deres kæreste forkæler dem på valentinsdag.

 • Folk der frier på valentinsdag

Det er en cliche at fri til sin kæreste på valentinsdag, og mange synes det er plat. En masse andre bliver friet til på denne dag så hvorfor ikke gøre det på et andet tidspunkt, hvor i kan have dagen og opmærksomheden for jer selv.

 • Hvad skal man sige til veninderne, som ikke har en kæreste?

Skal du vise din veninde, alle de lækre gaver du fik af kæresten? skal du fortælle hende om hvor dejlig en dag i havde, eller hvor meget du ser frem til at blive forkælet på valentinsdag? Det er ikke altid lige nemt, at skulle være sammen med alle dine single veninder.

 • Hvad skal man sige til veninderne, når du ikke selv har en kæreste?

Du har helt sikkert en veninde, som bare SKAL vise dig hendes nye diamant ring eller fortælle dig om, hvor romantisk hendes middag var på valentinsdag. Hvordan forholder du dig til dette? Smiler du og griner med dine falske latter eller fortæller du hende, at du er ligeglad?

 

Valentinsdag menu – opskrifter

Maden er vejen til hjertet

Vil du forkæle din kæreste med noget god mad, så er der her nogle gode opskrifter som du kan benytte.

Foretter: 

Spicy rejesalat med citron dressing  

Citrondressing

 • ⅚ dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
 • ⅔ tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
 • ⅔ tsk friskpresset citronsaft
 • ⅙ tsk groft salt
 • friskkværnet peber

Rejesalat

 • ⅔ modne avocado i tern (ca. 83⅓ g)
 • ⅓ spsk friskpresset citronsaft
 • ⅙ tsk groft salt
 • 100 g rejer
 • 1 spsk stærk salsa – krydret tomatsauce
 • 1 spsk finthakket rødløg
 • ⅔ spsk hakkede friske korianderblade

Citrondressing:

Vend cremefraiche sammen med citronskal, -saft, salt og peber. Stil dressingen, tildækket, i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Rejesalat:

Vend avocadoternene i citronsaft og salt. Vend rejerne i salsa. Stil avocado og rejer tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Bland avocado og rejer sammen med rødløg og koriander. Smag til. Anret den spicy rejesalat i en skål, og server salaten sammen med citrondressing og ristet brød.

Hjerter i chili

Tomat-chilisuppe

 • ½ stort grofthakket zittauerløg (ca. 50 g)
 • 7½ g smør
 • ¼ liter hønsebouillon
 • 250 g purerede tomater fra karton
 • ½ renset, finthakket frisk rød chilipeber
 • ¼ tsk groft salt
 • friskkværnet peber

Små hjerte-ostebrød (ca. 20 stk)

 • ¾ dl vand – lillefingervarmt
 • 6¼ g gær (ca. ¼ pakke)
 • 5 g smeltet smør
 • ¼ tsk groft salt
 • 25 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
 • ½ spsk sesamfrø
 • ⅜ dl havregryn
 • 75 g hvedemel (ca. 2⅝ dl)

Pensling

 • 1 spsk sammenpisket æg

Tomat-chilisuppe:

Svits løg i smør i en gryde. Tilsæt de øvrige ingredienser. Kog suppen sammen ca. 15 min. Smag til med salt og peber. Suppen kan serveres i glas med et hjertebrød på spyd i hver.

Hjerte-ostebrød:

Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen igennem – til den er smidig. Stil dejen til hævning et lunt sted – ca. 1 time tildækket med et rent klæde. Udrul dejen til ca. 1 cm´s tykkelse. Udstik dejen til små hjerter med en form ellers skær dem ud med en kniv. Lad hjerterne efterhæve tildækkede i ca. 15 min. Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø. Bag hjerterne midt i ovnen. Tips Hjertebrødene kan flækkes og fyldes med lidt blåskimmelost – en god snack sammen med et glas portvin. Brødene er også fine serveret sammen med forskellige oste til et glas rødvin. Bagetid Ca. 10 min. ved 200°.

Hovedretter:

Oksekød og svampe i rødvinssauce

 • 12½ g smør
 • 225 g rensede hele champignoner
 • 200 g wokstrimler af okseklump
 • 3 aflange skalotteløg i halve
 • 3 store fed hvidløg i tykke skiver
 • ¼ dl vand
 • 1 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
 • ¼ dl friskpresset friskpresset appelsinsaft
 • 1 spsk blade af frisk timian
 • ¾ spsk finthakkede stilke af kruspersille
 • ½ tsk groft salt
 • friskkværnet peber
 • ¼ liter Karolines Køkken® Rødvinssauce

Pynt

 • hakket frisk kruspersille

Tilbehør

 • 75 g bacon – stegt
 • ½ kg kogte kartofler til mos

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en stegegryde. Steg champignonerne ved kraftig varme ca. 5 min. eller til væden er fordampet. Tag champignonerne op. Lad resten af smørret blive gyldent. Brun kødet i ca. 2 min. Tilsæt chalotteløg og de øvrige ingredienser. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Vend rødvinssauce og stegte champignoner i retten. Varm den igennem og smag til. Drys med ristet bacon i mindre stykker og server kartoffelmos til. Tip Retten kan evt. jævnes med saucejævner.

Bagte grøntsager med kylling og skyr

 • ½ kg skrubbede små kartofler
 • 7½ g smør
 • 1¼ dl Karolines Køkken® Skyr 0,2%
 • ½ spsk dijon-honningsennep
 • ⅛ tsk groft salt
 • 450 g kyllingeover- og underlår
 • 75 g rensede hele radiser
 • 1½ rødløg i kvarte (ca. 300 g)
 • 5 forårsløg i 6-7 cm stykker (ca. 200 g)
 • ¾ tsk groft salt
 • friskkværnet peber
 • ¼ dl hakkede friske dildkviste
 • ¼ dl top af forårsløg

Læg et stykke bagepapir i ovnens, eller anden stor, bradepande og kom kartofler og smør heri. Stil det i den varme ovn i ca. 2 min., til smørret er smeltet. Tag bradepanden ud og bland smør og kartofler. Rør skyr, sennep og salt sammen og kom kyllingelår og halvdelen af skyren i en plastikpose egnet til madvarer. Vend godt rundt, fordel kyllingelårene mellem kartoflerne og bag det midt i ovnen i ca. 20 min. Tag bradepanden ud, fordel radiser, rødløg og forårsløg og drys hele retten med salt og peber. Bag grøntsager og kylling færdig midt i ovnen. Drys med dild og top af forårsløg og server retten, gerne i bradepanden, sammen med resten af den iskolde sennepsskyr. Bagetid 30-40 min. ved 250°.

Deserter: 

Blåbærishjerter med blåbærhotshot

Blåbærishjerter 

 • 50 g blåbær – gerne fra frost
 • ⅓ spsk friskpresset citronsaft
 • 50 g flormelis
 • ⅔ æggeblomme
 • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%

Hotshot

 • 50 g blåbær
 • ⅔ dl friskpresset friskpresset appelsinsaft
 • ⅓ dl vand
 • 1⅓ spsk sukker

Blåbærishjerter:

Bring blåbær, citronsaft og 100 g flormelis til kogepunktet i en gryde. Kom bærblandingen i en sigte over en skål og pres saften af dem. Afkøl saften. Pisk æggeblommerne med de sidste 50 g flormelis til det er luftigt. Pisk fløden til et let skum. Vend blåbærsaften i æggemassen. Vend flødeskummet i æggemassen. Fordel ismassen i hjerteforme af silikone eller frys isen i en anden velegnet form. Frys isen mindst 6 timer.

Hotshot:

Kom blåbær, appelsinsaft, vand og sukker i en gryde. Kog det sammen ca. 5 min. Pres det gennem en sigte over en skål og varm op igen. Smag til og fordel i 4 shotglas. Server hjerteisen med de varme shots.

 

BROWNIE-ISKAGER MED PASSIONS-MARINEREDE BÆR

Brownie-bunde

 • 62½ g smør
 • 37½ g grofthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
 • 1 æg
 • 75 g brun farin (ca. 1¼ dl)
 • 37½ g hvedemel (ca. ⅝ dl)
 • 1 spsk kakao
 • ¼ liter vaniljeflødeis
 • ¼ liter is med blandede røde bær

Passions-marinerede bær

 • 1½ modne passionsfrugt
 • ½ dl friskpresset appelsinsaft
 • ½ fed vaniljestang
 • 1 spsk sukker
 • 200 g friske blandede bær, fx hindbær, jordbær, blåbær og brombær

Pynt

 • friske mynteblade eller citronmelisse
 • knust rød krymmel


Brownie-bunde:

Smelt smørret sammen med chokoladen i en gryde og lad det køle af. Pisk æg og farin til en luftig æggesnaps. Bland mel og kakao og vend det i æggesnapsen. Vend den afkølede chokoladeblanding i. Hæld dejen i en lille bradepande med bagepapir (ca. 20 x 24 cm) og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle af og stik 6 bunde ud (ca. 7 cm i diameter) og flæk dem forsigtigt. Kugl de 2 slags is op til hver 6 kugler. Tryk forsigtigt iskuglerne lidt flade, så de passer til størrelsen på brownie-bundene. Læg 2 bunde sammen om 2 forskellige iskugler – sammenlægningen må gerne gå hurtigt, så isen ikke smelter. Frys iskagerne.

 

Passions-marinerede bær:

Del passionsfrugterne og skrab kødet (ca. ½ dl) ud i en lille gryde. Tilsæt appelsinsaft. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem godt med sukkeret. Kom sukker og vaniljekorn i gryden og bring blandingen i kog. Kog marinaden ved kraftig varme og under omring i ca. 1½ min. Hæld marinaden i en skål, vend bærrene i og lad dem køle af. Stil brownie-iskagerne i køleskabet 20-25 min. før I skal spise dem. Anret nogle af de marinerede bær på 4 tallerkener og stil en brownie-iskage på hver tallerken. Server de sidste 2 iskager (evt. i halve) og resten af frugten til 2. servering. Tip Resterne af brownie-bundene kan spises sammen med en hyggelig kop kaffe, mens du laver mad.

Bagetid:
Ca. 25 min. ved 175°.

Kilde: Arla.dk

 

 

Vi håber du fandt det du ledte efter i denne guide. Glædelig valentinsdag.