Sjove lege med pebernødder

Af -

Så blev det onsdag og dermed også den 10. december!

Vi håber at i alle husker at nyde julemåneden – den kommer kun en gang om året!

Her på kontoret forsøger vi at få hygget en masse mens vi sender juletanker afsted.. og i dag er ingen undtagelse! I dag var vi så heldige at blive forkælet med pebernødder! De hjemmelavede af slagsen endda! Pebernødderne er lidt blevet væltet af pinden af alt det andet juleslik i forhold til da man var barn, så i dag valgte vi på kontoret at gå i barndom.. tilbage til pebernødderne!

Sjove lege med pebernødder

Kan du huske nogle af alle de lege man fandt på med pebernødder som yngre? Nu vækker vi den til live igen!

Den med musen

Læg en god håndfuld pebernødder på et bord (en 10-20 stykker. En går ud af rummet eller lukker øjnene, men en anden peger på hvilken pebernød der er musen. Så gælder det for den der gik ud af døren om at finde den med musen – alle de forkerte gæt skal spises!

Udnytter man legen til fulde som jeg gjorde da jeg var lille, så smugkigger man og spiser musen til sidst.. SÅ får man lige pludselig en god undskyldning for at spise masser af pebernødder!

Hvor mange kan du have i munden?

En leg der kan bruges med mange forskellige ting – vingummibamser og m&m’s kan også bruges. Der skal minimum være to til legen og så er det ellers bare at se hvem der kan have flest pebernødder i munden! Jo flere man er jo mere underholdende er det, for man konkurrere med flere og prøver derfor at stoppe endnu flere i munden samtidig med man griner af hvor fjollet alle andre ser ud!

Det er faktisk ret sjovt.. Så få fat i nogle pebernødder og vær 7 år igen! Kunne du godt tænke dig selv at gå i krig med at bage pebernødder så har vi oven i købet også en super opskrift at dele med jer!

Verdens bedste opskrift på pebernødder

Der findes næsten lige så mange opskrifter på pebernødder som der findes pebernødder. Opskriften vi bringer her er fra en kollega som har lavet sin egen efter at have læst et hav af opskrifter igennem.

Det skal der bruges:

125 gr Smør
125 gr Sukker
0,5 dl Piskefløde
250 gr Hvedemel
0,5 tsk Natron
0,5 tsk Bagepulver
1 knsp Hvid peber
0,5 tsk Stødt kanel
0,5 tsk Stødt kardemomme
0,5 tsk Stødt ingefær

Sukker og smør piskes sammen og derefter tilsættes ægget. Krydderier og natron blandes i melet og æltes sammen med den våde masse. Dejen rulles nu ud i pølser på størrelse med en lillefinger, som skæres i stykker på ca 1 cm og trilles runde. Bages i en almindelig ovn ved 200 grader i 10 minutter (ved varmluft ca. 8 minutter).

Kan du godt lide krydret pebernødder? Eller er du mere til de mildere slags? Ved at justere i mængden af krydderier, kan du få nogle der er helt perfekte for dig! Er du ikke så meget til en af kryderrierne (eg. ingefær som der er nogle der ikke er så vilde med), så kan det sagtens udelades.

Så er det bare at gå i krig i køkkenet! Husk at sådan nogle hjemmelavet pebernødder også bliver en meget sød gave hvis de lige kommer i et glas med en sløjfe på 😉

Julehilsner fra sendentanke.dk