Sjove juletraditioner

Af -

Så blev det den 20. december og juleaften med alt der hører med, er nu meget tæt på! De fleste familier i Danmark fejrer jul på nogenlunde samme måde. Man spiser en lækker julemiddag bestående af juleand og/eller flæskesteg med en masse lækkert tilbehør efterfulgt at ris a la mande med kirsebær sauce. Derefter byder aftenen på juletræsdans og gaveoppakning samt kaffe og julegodter.. Kan du nikke genkendende til det?

I andre lande vil de nok mene at nogle af vores juletraditioner er lidt sjove og det er okay, for følelesen er vel egentlig lidt gengældt? Har du nogensinde skulle fejre jul i et andet land end Danmark så har du nok oplevet hvad anderledes juletraditioner kan indebærer. Vi synes det er sjovt at læse om hvordan andre egentlig ser juletiden, så derfor har vi her bragt nogle korte fortællinger om sjove juletraditioner i andre lande.

Sjove juletraditioner

Hvor vi i Danmark jo synes vores juletraditioner er ret normale, synes folk i udlandet nok at nogle af vores traditioner er lidt underlige. Det samme gør sig gældende den anden vej rundt og derfor er vi gået på opdagelse for at finde nogle af alle de sjove juletraditioner der findes verden over.

Kunne du forestille dig at tage ind til Rådhuspladsen juleaften, tænde et bål og så ellers bare synge julesange? I Portugal mødes alle ved den lokale bymidte juleaften og gør netop dette. Det må skyldes det anderledes klima – jeg vil i hvert fald 100 gange hellere tilbringe aftenen indenfor i vamren med god mad og godt selskab end ude i kulden!

Hvad vil du sige til hvis juleanden og/eller flæskestegen, de brunede kartofler,  rødkålen, den brune sovs og ris a la manden blev erstattet af sild i sur fløde, svampesuppe, stegt karpe, kogt surkål, kompot af svesker, æbler og pærer og pasta med honning, birkes, mandler og rosiner? Personligt ville jeg nok trille en lille tåre eller to!

Kunne du så forestille dig slet ikke at skulle fejre jul den 24. december? I mange lande bliver julen først fejret den 25. december eller engang i januar – jeg kunne slet ikke forestille mig den 24 december uden julemusik, julemad og dem jeg holder af omkring mig!

Kunne du finde på at tage nogle af disse sjove og anderledes juletraditioner til dig? Vi, hos Sendentanke, kunne personligt ikke forestille os en juleaften uden en god ris a la mande til dessert! Ser i også frem til den lækre dessert der efterfølger julemiddagen? Og måske den gave man kan være heldig at få hvis man finder mandlen?

Mandelgaven for alle

Står du for mandelgaven i år? Mandelgaven kan for mange godt være en svær gave at finde. Ofte er juleaften fejret samen med familien som kan bestå af voksne og børn i alle aldre.. og hvordan finder man lige en mandelgave til hele familien, som enhver så ville blive glad for at vinde? En god ide kan være et spil som alle kan være med til at spille – uden det bliver for svært for de små eller for trivielt for de voksne! Vil man være helt sikkert på at det er en mandelgave for både børn og voksne, kunne man også ty til et gavekort – hos sendentanke kan man med vores sendentanke gavekort, indløse gavekortet hos 100vis af forskellige butikker eller oplevelser. Der er Ønskebørn eller en lækker is fra Sunset til børnene eller en ny CD, sweater eller håndcreme til den voksne. Der er selvfølgelig også muligheden for at vælge en mere specifik gave! Kig forbi vores side med en masse gode mandelgave ideer til årets mandelgave!

Julegave til alle

Glædelig 20. december til jer alle!