Jul i udlandet

Af -

Så blev det den 15 december og julen venter nææææsten lige om hjørnet! I den forbindelse har vi på arbejdet haft en snak om alle de forskellige måder vi dansker vælger at fejre jul på. Der er generelt ret mange sjove traditioner rundt om i verden når det kommer til at fejre jul. Kunne du f.eks. forestille dig at erstatte flæskestegen eller anden juleaften med øster, laks og kalkun med kastanjer som de spiser i Frankrig? Eller få besøg af heksen Stega Buffana som flyver rundt på sin kost og uddeler godter til de artige børn i Italien, i stedet for at vente spændt på julemanden? Julen bliver fejret på mange måder verden over, selv i lille danmark kan der være lidt afvigelser i hvordan man vælger at fejre højtiden.

Den traditionelle jul

Den traditionelle jul i Danmark betyder en aften med sin nære med en står julemiddag. Julemiddagen i de fleste hjem består ofte af flæskesteg, and eller begge dele med en masse lækkert tilbehør og Ris a la mande til dessert. Festmåltidet afsluttes med noget juletræsdans og åbning af en masse julegaver! Lyder det bekendt?

Sådan er der i hvert fald rigtig mange danske familier der i overordnet træk holder jul.

En anderledes jul

I nogle hjem er der den opfattelse at juletiden er blevet en alt for matrialistisk højtid og disse familier vælger derfor at udelade gaver eller at gaverne skal være donationer i stedet for. Som f.eks et beløb til kræftens bekæmpelse, at give en ged for at stoppe sulten i fattige landsbyer i Afrika eller give et måltid mad til en hjemløs i den kolde vintertid.. Uselviske gaver kan man vel kalde dem. Denne form for jul er en meget smuk tanke og virkelig i ånd med juletiden. Holder man jul med gaver og alt andet det indebærer, kunne man jo sagtens tilvælge en sådan gave som en lille ekstra gave, hvis ikke til andre så til en selv.. Det er julekarma der vil noget!

Derudover er der flere og flere der vælger at droppe den traditionelle jul for en jul i udlandet. Tanken om at kunne ligge ved en pool i 25 graders sol juleaftens dag er en tanke der tiltaler mange jo koldere det bliver herhjemme.. og det kan man da godt forstå! Det at kunne smide vinterjakken og støvlerne for en stund til fordel for en sommerkjole og en kulørt drink.. det lokker da!

Skal du fejre jul i udlandet, mens nogle af dine kære er i Danmark, så kan du med sendentanke sende dem et ønske om en god jul. Hos sendentanke er det nemlig muligt at sende gaver fra udlandet. Du går bare ind på sendentanke, vælger den gave du gerne vil give, udfylder informationerne samt skriver en personlig hilsen. Når du så har betalt, bliver julegave sendt afsted og modtager kan have den på sin mobil på få sekunder (eller på et specifikt tidspunkt hvis du har udfyldt det). Det vil uden tvivl være en overraskelse uden lige!

Hvordan skal du fejre jul i år?