3 forslag til hvordan du motiverer dine medarbejdere

Af -

Det er svært for alle at være lige motiverede og engageret på deres arbejdsplads hele tiden. En del af chefens job er at motivere alle sine medarbejdere da det vil skabe en øget arbejdsglæde og sammenhold i virksomheden. En undersøgelse fra Gallup viser at 70% af medarbejdere betragter dem selv som værende afkoblet fra jobbet.

 

Demotiverede medarbejdere der underperformer er ligeledes dårligt for det miljø der er på kontoret. Demotiverede medarbejdere føler ikke for at trække det ekstra læs og der er større chance for at de forlader virksomheden hvis de får tilbudt et andet job. Derfor har Sendentanke.dk lavet nogle forslag til hvordan du kan motivere dine medarbejdere med incentives.

For at få yderligere forslag til hvordan du kan motiverer dine medarbejdere igennem for eksempel salgskonkurrencer, klik her.

Her er nogle gode forslag til hvordan du kan motivere dine medarbejdere, for at skabe et bedre arbejdsmiljø på kontoret.

Hvis der er nogle medarbejdere hos jer der ikke er motiverede, så prøv først at finde ud af hvorfor de ikke er motiveret. Kan det skyldes noget inde på arbejdet, problemer med nogle kollegaer eller skyldes det noget der er sket derhjemme?

Det kan være de små ting der kan være med til at motivere medarbejderne. Det kan være en belønning når en medarbejder har gjort noget positivt for virksomheden.

Forslag til hvordan du motiverer dine medarbejdere

Medarbejdere kan blive belønnet på flere forskellige måder:

  • En lille pengepræmie
  • Et gavekort som vil give modtageren 100% valgfrihed. Hertil kan anbefales vores Luksus Gavekort. Luksusgavekortet gælder til 100 vis af forskelligebutikker, brands og oplevelser.
  • En tekstbesked fra chefen når medarbejderen har gjort noget positivt. Chefen kunne for eksempel skrive: ¨Godt arbejde på den opgave¨

Der er forskellige muligheder til at motivere den enkelte medarbejder. Hvis det er en større gruppe medarbejdere der er utilfredse eller ikke er motivereret, så skal der bruges yderligere incitamenter til at motivere dem.

Først skal der findes ud af hvad det er, der gør at medarbejderene ikke er motiveret. Det problem skal så løses. Herefter vil en belønning som vil komme hele afdelingen til gode, være en god måde at ¨ryste¨ medarbejderne sammen og få skabt en bedre motivation.

Sådan motiverer du hele afdelingen

Her vil en firmaudflugt være en god idé. Det kan være at I alle sammen aftaler at tage ud en fredag eftermiddag efter arbejde, for at tage en fredagsøl eller hele afdelingen vælger at tage ud en dag og spise sammen på en restaurant. Dette vil kunne hjælpe medarbejderne med at lære hinanden bedre at kende.

Når medarbejderne bedre kender hinanden, så vil de også være mere tilbøjelige til at hjælpe hinanden. Det er fordi at de gerne vil se deres venner trives og have succes. Medarbejderene vil ligeledes være mere motiveret til at tage på arbejde. Hvis medarbejderne også har et godt og sundt forhold til deres chef, kan dette også være en motiverende faktor da de vil føle at de kunne tale åbent med deres chef. Hvis I vælger at tage ud og spise, så vil pizza være en god idé.

Et resultat af en nyere undersøgelse fra USA viser at pizza er top motivator for medarbejdere fra dag 1. Undersøgelsen bestod af forskellige kontrolgrupper der fik forskellige incentives. Kontrolgruppens, hvor pizza var incentive, produktivitet steg med 6.7% hvor imod at kontrolgruppen der fik pengebeløb som bedømmelse kun havde en stigning på 4.9% i deres produktivitet.

Denne undersøgelse viser at hvis en virksomhed belønner sine medarbejdere med et pengebeløb så vil deres produktivitet stige mindre end hvis virksomheden belønnede sine medarbejdere med en gave som hele afdelingen ville kunne få glæde af.

I kan finde forskellige eksempler på incentives som hele afdelingen kan få glæde af lige her.

Kilder:

https://www.weforum.org/agenda/2016/11/70-of-employees-say-they-are-disengaged-at-work-heres-how-to-motivate-them/

https://www.linkedin.com/pulse/science-says-pizzas-great-motivating-employees-one-thing-bariso