Det store julebag

Af -

Så blev det søndag d. 21. december og dermed den sidste søndag inden juleaften.. Glædelig sidste søndag i advent! Nu venter der (for de fleste) 1-2 arbejdsdage forude og så kan nogle hyggelige juledage begynde!

Ingen jule uden julebag! I hvert fald ikke hvis du spørger mig! Noget af det bedste ved december er alt julekonfekten og småkagerne som man kan spise uden dårlig samvittighed – det er jo jul! Derfor er i dag også den dag hvor jeg går i gang med det store julebag! Nu skal kagedåserne fyldes op (igen!), så der er en masse lækre julegodter til juledagene!

Nogle vælger den lette udvej og køber julegodterne færdige – og det er også helt ok! Men jeg elsker simpelthen at bage og hygge i køkkenet, så her bliver det hele lavet fra bunden.. Der er da heller ikke en bedre duft end duften af hjemmebag ude fra køkkenet!

Skal du også i gang med at få lavet det sidste juleslik og julebag? Så her får du lige 2 julelækkerier som jeg med garanti skal have med i krukken når vi tager hjem til familien for at fejre jul!

Nougat småkager

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg er helt vild med nougat! Og det er da også en af de ingredienser der flittigt bliver brugt når jeg bager i julen!

Denne opskrift er fundet hos Odense Marcipan og udover den indeholder nougat, så er det også en af de lettere julelækkerier at lave! Det eneste der skal bruges er følgende:

400 gr. Odense kransekagemasse

100 gr. Nougat

100 gr. Mandelflager

Kransekagemassen sprøjtes ud i små kugler på en bageplade og mandelflager bliver drysset på. Derefter bliver de bagt i ovnen i ca 6 min ved 200 grader (varmluft). Nougatten smeltes over et vandbad og bliver derefter penslet på de færdigbagte kransekagekugler.

Så bliver det da ikke nemmere? Og de smager skønt!

http://www.odense-marcipan.dk/opskrifter/juleopskrifter/nougat-smaakager.aspx

Daimkugler

Disse er fra en opskrift jeg prøvede for noget tid siden, så ved faktisk ikke hvor jeg fandt den og laver den også mest på slump. Men de er super lækre – dog er de ikke egnet til børn da de indeholder baileys – dette kan man selvfølgelig vælge at udelade så hele familien kan spise med!

Følgende ingredienser skal du have fat i:

Marcipan

Nougat

Baileys

Chokolade (både mørk eller mælke kan bruges afhængig af hvad du foretrækker)

Daim

Som sagt bliver det lavet lidt på slump, så der er ikke rigtig nogle mængde angivelser. Hvor meget du bruger af hver afhænger af hvilke smage du synes skal være fremtrædende og hvor store kuglerne skal være.

Marcipanen æltes med lidt Baileys (jeg bruger nok ca 200 gr marcipan blandet med 1 spsk Baileys). Nougatten skæres ud i tern – er den meget kold kan ternene rulles let, men ellers kan de også sagtens bruges firkantet! Ternene pakkes ind i et stykke Baileys marcipan som så rulles til en fin kugle. Når man har gjort det med alt marcipanen, skal de dyppes i chokolade smeltet over vandbad og rulles i daim som er blevet knust til en masse små stykker. Det kan være noget af et svineri, men når chokoladen er stivnet og de er klar til at blive spist, er de hele svineriet værd!

Hvad er jeres yndlings opskrift på julegodter her i julen?

En lille jule tanke til en du holder af

At bruge tid i køkkenet lige op til jul, er selvfølgelig ikke noget alle har tid eller overskud til. Måske de sidste dage skal bruges på at købe de sidste gaver? Kender du en der stresser lidt herop til jul? Så overrask med en lækker lille overraskelse! Hos sendentanke kan du sende et gavekort til Peter Beier til en du holder af. Så kan modtager selv vælge mellem en masse chokolade lækkerier og dermed ikke gå glip af lidt lækker julekonfekt!

Håber i nyder den sidste søndag i advent! Her bliver der i hvert fald hygget i køkkenet med en masse nougat! 🙂