De bedste julefilm

Af -

Så blev det endelig december! JAAA! Denne tid glæder vi os til hvert år, det er jo simplethen bare så hyggeligt. Nu er det tid til at hygge under dynen, med en varm kop te eller gløgg, og en rigtig, rigtig god julefilm. Så hvilke film er det du ikke må glemme denne december måned?

Bare rolig, vi har lavet en lille liste, på elleve film, der kan inspirere dig denne kolde december dag. Hyg dig!

De bedste julefilm

 • Hjemme Alene, fra 1990

hjemme-alene

En absolute klassiker. Hvem kan undgå at blive forelsket i den dejlige drengede måde Kevin, eller Macaulay Culkin, bekæmper forbryderne med beskidte kneb, hvilket resultere i en åben krig imellem ham og tyvene.

 • Elf – fra 2003

elf

Elf er en amerikansk julekomediefilm, med Will Ferrell i hovedrollen som Buddy, en mand der er vokset op blandt alferne på Nordpolen, og derfor tror han selv er en alf, på trods af hans størrelse. Den er sgu meget hyggelig.

 • The Holiday – fra 2006

Composite

Denne amerikanske romantiske julekomedie, er propfyldt af kendte ansigter som, Cameron Diaz, Jude Law, Kate Winslet og Jack Black. Filmen omhandler julen hvor folk bare gerne vil væk fra det de kender og er vandt til – derfor bytter pigerne hus for julen og resten må i se for jer selv. Helt klart en julefilm der SKAL ses.

 • Love Actually – fra 2003

Love-Actually-Gallery-2

Endnu en romantisk komedie, men nu fra England! Filmen følger 8 vidt forskellige par og deres problemer med at få kærligheden til at fungere, men over julen. Perfekt! Hovedrollerne ses bl.a. Keira Knightley, Colin Firth, Laura Linney, Liam Neeson og Hugh Grant.

 • Grinchen – Julen er stjålet – fra 2000

grinchen

En film om hvordan Grinchen, eller Jim Carrey, stjæler julen fra hele landsbyen, fordi han hader alt der omhandler julen. En lidt anderledes julefilm, men super hyggelig, også meget børnevenlig.

 • Far til fire i sneen – fra 1954

far-til-fire-i-sneen

Filmen om en dansk familiefar til fire dejlige unger. Filmen omhandler familiens vinterferie i Norge. Her muntrer Lille Per sig rigtigt i de norske sne-driver, og det går ikke stille af, når denne festlige familie indtager det pragtfulde sne-rige. Både voksne og børn kan hygge sig med familien på en alletiders vinterferie.

 • Jul på Vesterbro – fra 2003

jul-paa-vesterbro

En dansk, socialrealistisk, satirisk voksen-julekalender, der kørte på DR2 fra d. 1 december til d. 24 december i 2003. Serien er bygget op omkring figurerne fra Anders Matthesens radioføljeton af samme navn. Lidt upassende til tider, men den er godt nok sjov!

 • Tror du på julemanden – fra 1994

tror-du-på-julemanden

Da Julemanden falder ned fra taget juleaften, ifører den fraskilte far, Scott Calvin, sig hans dragt. I løbet af nul komma fem farer Scott og sønnen til Nordpolen, for dén som ifører sig Julemandens tøj på påtage sig hans pligter. En sød og sjov julekomedie hele familien kan nyde.

 • Disneys juleshow – fra 1967

juleshow_mickey

Dette er blevet en fast tradition at showet sendes om eftermiddagen på juleaftensdag, og indgår i mange familier som en af dagens faste og rituelle traditioner. Det sendes fast på DR1, men den dejlige vært Jesper Fårekylling, der oprindeligt stammer fra Pinnochio. Hvis du ikke har set det før – så går du glip af noget! Husk at se med juleaftensdag!

 • Polar Ekspressen – fra 2004

Hop ombord til en fantastisk togtur! Det er juleaften og forude venter en forrygende tur op og ned af bjergene, skøjteture over vidstrakte ismarker, slingrende kørsel over kilometerhøje broer og varm kakao serveret af syngende tjenere. Det er jo ren hygge! Hop ned unde dynen med en kop varm kakao

 • Pyrus – Alletiders Jul – fra 1994

pyrus

Julekalenderen der er den mest sete, med 1.383.000 seere i gennemsnit i 1994. Frække Pyrus er en ung nisse der havner i Danmarks Rigsarkiv, hvor Birger Bertramsen og Josephine Brahe arbejder som arkivarer. Der er nissemagi, slik og godter – hvad mere kan man ønske sig?

 

Hvis du har brug for at leje eller købe filmene, har vi en nem og enkel løsning, vores gavekort! 

Har vi glemt din absolut yndlingsfilm?
Hvilken film syntes du er indbegrebet af den bedste julefilm?

Hjælp os med at gøre listen endnu bedre!