Storbyferie – De 10 bedste destinationer (i Europa)

Af -

Foråret banker efterhånden på døren, og har du det ligesom mig, kan du snart ikke vente længere på lidt solskin og varme. Så mens vi alle sider her i det lidt grå og kedelige Danmark, er det let at drømme sig langt væk til sommer, sol og ferie. I den andledning vil vi i dette blogindlæg give dig vores bud på de 10 bedste destinationer til den perfekte storbyferie. Vi håber, at i kan finde noget inspiration i denne top 10, og skulle i have nogen indvendinger i forhold til fordelingen eller manglen på storbyer, må i hjertens gerne dele jeres tanker med os i bunden af bloggen.

God fornøjelse!

10. Venedig

Vi starter denne top 10 med lidt antik italiensk charme. Således skyder Venedig listen over de 10 bedste storbyferie destinationer i Europa igang. Med sine berømte kanaler og velkendte arkitektur, er det nok de færreste, som ikke finder netop denne vidunderlige storby berettiget en plads på denne top 10.

I Venedig vil du opleve en dejlig afslappet atmosfære helt fri for lyden af støjende biler. Alt transport foregår nemlig på gåben eller via båd. Du vil desuden kunne nyde et væld af romantiske og eventyrlige oplevelser, alt efter hvad hjertet begærer. Eksempelvis kan du udforske de gode shopping muligheder bag Riva degli Schiavoni, nyde den betagende arkitektur ved Markuskirken i San Marcos kvarteret eller opleve den spøjse landsby Burano, hvor alle bygninger står i skarp kontrast til hinanden i sjove og anderledes farveudsmykninger.

Tip: For mange turister nydes Venedig blot som en endagstur. Derfor vil der være væsentligt færre turister i og omkring Venedig allerede fra de tidlige aftentimer. Bydelene Cannaregio, Castello, San Michele og Giudecca er desuden også mindre befærdet, hvis du gerne vil være lidt mere i fred fra andre turister.

9. Salzburg


For at finde nr. 9 på denne fornemme liste skal vi også drage syd på, men dog ikke helt så langt som til Venedig. Her har vi nemlig valgt Østrigs fjerde største by Salzburg. Denne perle af en storby finder du i den vestlige del af Østrig ikke langt fra den tyske grænse. Noget af det helt unikke ved Salzburg er den natur, som byen er omringet af. Således ligger byen ved bredden af Salzach floden, og ikke mere end et par kilometer fra centrum finder man den 1.972 meter høje alpetop Untersberg.

I den gamle bydel af Salzburg finder man endvidere også en fantastisk arkitekttur i klassisk barokisk stil. Blandt de mange opførte bygninger finder du en del kirker og tårne, som er med til at præge bybilledet. Den gamle bydel er sågar optaget på Unescos Verdens kulturarvsliste, hvilket naturligvis siger en del om denne utrolige by.

Tip: Er du til lidt adrenalinpumpene aktiviteter på din storbyferie, tilbyder Salzburg og om egnen en masse til dig.  Blandt andet kan du opleve Europas længste sommerkælkebakke Abenntau Kakogel, som er hele 1.980 m lang.

8. Amsterdam

På denne listes 8. plads finder vi den Hollandske hovedstad Amsterdam. Byen er kendt for sine mange kanaler, cyklister, Red Light District og naturligvis sine coffeshops (her kommer man altså ikke for kaffen). Foruden dette har byen dog også meget mere at byde på. Således finder du i Amsterdam et væld af museer og andre kulturelle attraktioner, den skønne naturpark Vondelpark, gode shoppe muligheder og et hav af hyggelige caféer.

Er du ikke til klassiske museer med store kunstnere som Van Gogh og Rembrandt, men gerne vil være lidt kulturel alligevel, kan det varmt anbefales, at du i stedet besøger “Heineken Experience” eller Ajax Amsterdam fodboldmuseum. Her får du muligheden for at blive klogere på Hollands mest kendte øl, eller mest succesrige fodboldklub gennem tiderne.

Tip: Når du er i Amsterdam, skal du naturligvis også prøve en kanalrundfart. Med en kanalrundfart får du mulighed for at opleve hele byen på en dejlig afslappet måde, og så bliver du helt sikkert også klogere på Amsterdam samtidig.

7. Rom


På denne listes 7. plads skal vi igen til Italien. Indrømmet – her på kontoret er vi faktisk lidt forelskede i Italien, og det er således heller ikke sidste gang, at en italiensk storby optræder på denne liste. I denne omgang er der tale om Italiens hovedstad, nemlig Rom. Med sit behagelige klima, sublime gastronomi og betagene historie har Rom alle ingredienserne til den perfekte storbyferie. Listen af historiske og betagene attraktioner er i denne fantastiske by næsten endeløs. Blandt de mest populære finder man Colossuem, Den spanske trappe, Peterskirken, Pantheon og ikke mindst det Sixtinske kapel udsmykket af den verdenskendte kunstner Michelangelo.

Som allerede nævnt er Italien naturligvis også kendt på deres gastronomi, som på det nærmeste betragtes som en del af landets kulturarv. I gaderne omkring den berømte Piazza Navona plads finder du et væld af restauranter, som byder på alt fra det lækre italienske køkken såvel som det internationale køkken. Her er der sagt med andre ord noget for enhver smag.

Tip: Da Rom er en af de mere sydlige storbyer på denne liste, kan det også blive afsindigt varmt henover sommermånederne. Så skal du afsted i løbet af sommeren, så planlæg endelig ud for dette, og tag en siesta sammen med den lokale befolkning henover middagstid.

6. London


På en fornem 6. plads finder vi den engelske hovedstad London. Ganske som alle andre destinationer på denne liste, har London alt hvad der skal til for at få den perfekte storbyferie. Buckingham Palace, Tower Bridge, London Eye og Big ben. Alle disse er formentlig turistattraktioner du har hørt om før. I London findes der således et væld af verdensberømte seværdigheder, som blot venter på dig.

Er du mere til shopping, er London bestemt også noget for dig. Her kan du nemlig få stillet alle tænkelig behov. Mest berømt er naturligvis Oxford street, hvor du finder et hav af kendte varehuse og butikker. Dog er der også andre muligheder. Er du mere interesseret i designermode kan Covent Garden og knightsbridge klart anbefales. Er sko derimod din store passion, er Neal Street helt bestemt stedet for dig.

Foruden de mange seværdigheder og shopping muligheder, byder London også på et væld af teaterforestillinger. Om du er til drama, musicals, komedier eller noget helt fjerde, så kan London helt sikkert tilbyde noget til dig.

Tip: Er du til fest og farver? Hvis ja, så skal du tage til London i august. En enkelt weekend om året bliver Notting Hill forvandlet til et gigantisk farvestrålende karneval. Karnevallet tiltrækker hvert år millioner af mennesker, og er faktisk verdens næststørste gadefestival.

5. Paris


Den første by i top 5 er byernes by – Paris. Frankrigs hovedstad har længe været betragtet som noget af det ypperste når det kommer til storbyferie, og det er absolut ikke en tilfældighed. Med endeløse shoppingmuligheder, seværdigheder i bunkevis (bl.a. Eiffeltårnet, Triumfbuen og Louvre), behageligt klima, verdensberømt gastronomi og en lang og interessant historie er der noget for en hver smag.

Paris går for at være Europas mest romantiske hovedstad, og er da også et yndet turistmål for par. Står du og din kærester eller kone og planlægger en romantisk storbyferie, er det naturligvis også svært at komme uden om denne charmerende by.

Tip: Vil du gerne opleve ”det rigtige Paris” væk fra den absolutte turisme, kan det varmt anbefales at tage forbi Rue Mouffetard i Latinerkvarteret. Her er der i den ene ende af gaden et aldeles hyggeligt fødemarked alle ugens dage på nær mandag. I Latinerkvarteret findes der dertil også en lang række små hyggelige restauranter og caféer.

4. Wien

For at finde denne listes 4. bedste bud på en by at holde storbyferie i, skal vi atter igen drage til Østrig. Denne gang er der tale om Østrigs hovedstad og suverænt største by Wien. Kendt som den klassiske musiks hovedstad har Wien naturligvis en masse at byde på, når det kommer til musikarrangementer- og festivaler. Er man til opera tilbyder Wien desuden intet mindre end tre store operahuse – Staatsoper, Volksoper og Theater an der Wien.

Foruden musikken, er Wien også kendt for sine mange markeder. Hvis du vil opleve den hyggelige stemning, og eventuelt gå på lidt shopping i friske råvarer eller eksotiske krydderier, er der således rig mulighed for dette i Wien. Der findes en del fast markeder, mens andre skyder op på bestemte gadehjørner hver fredag. De tre faste markeder er det store Naschmarkt nær centrum, det eksotiske Brunnenmarkt i distrikt 16 og det lidt hippe Karmelitemarkt i distrikt 2.

Er hverken den unikke musikhistorie eller hyggelige markeder nok til at overbevise dig, har Wien heldigvis også så meget mere at byde på. Storslået barokisk arkitektur, nærmest endeløse shopping muligheder, og et væld af spændende museer gør samlet set Wien til en fantastisk destination at holde den næste storbyferie i.

Tip: I Wien er det helt i orden, at slå sig ned på en café og købe en kop kaffe, for at blive siddende og kredse om den i flere timer. Helt så meget tid behøves du måske ikke at bruge, men trænger du til en pause, kan det klart anbefales at finde en god udendørs café, og så ellers bare side og nyde tilværelsen og den hyggelige atmosfære.

3. Lissabon

For at finde 3. pladsen på denne liste skal vi igen drage en del syd på. Vi skal nemlig til Portugal – nærmere bestem Lissabon. Således indleder Portugals hovedstad denne listes top 3 over de bedste europæiske byer at holde den perfekte storbyferie i. Med sit behagelige klima tiltrækker denne charmerende hovedstad årlig mange turister. Og det er der skam også en rigtig god grund til! Med en kombination af jordnær charme, fantastisk historik og uovertruffen natur sætter Lissabon rammerne for den skønneste storbyferie.

Ganske ligesom alle andre storbyer har Lissabon en række seværdigheder, men sammenlignet med sine ”konkurrenter” på denne liste, vælter det ikke lige frem med verdensberømte attraktioner og seværdigheder. Af de største seværdigheder skal de charmerende sporvogne, kongeslottet Skt. Georg, den kæmpestore bro Ponte 25 de Abril og det historiske Belém naturligvis nævnes. Disse er alle ting, som absolut er et besøg værd, men ikke er hovedårsagen til at tage på storbyferie i Lissabon.

Nej – storbyferie i Lissabon er først og fremmest charmerende stemning, behageligt vejr og en smuk kombination af by og natur. Således er selve byen bygget omkring syv bakker, og ligger lige ud til middelhavet. Netop på baggrund af de mange bakker, er det også vigtigt, at du pakker et par ordentlige gå sko, når du skal befærde dig rundt omkring i byen.

Tip: Hvis du har travet rundt hele formiddagen i den dejlige portugisiske varme, og har brug for en afkølende pause, anbefaler vi klart at tage et smut forbi Gelados Santini. Her serveres nemlig Lissabons bedste is. Mums!

2. Barcelona


Vi nærmer os med hastige skridt denne listes nummer 1, men inden vi når så langt, skal vi naturligvis have afsløret den næstbedste destination til den perfekte storbyferie. For at finde netop denne by skal vi igen drage sydpå. Vi skal nærmere bestemt til Spaniens anden største by – Barcelona. I Barcelona finder du en helt unik kombination af et dejligt klima, moderne gastronomi, fascinerende arkitektur, verdensberømte kunstgallerier og museer.

Derfor er mulighederne naturligvis også mange, og blandt de mest populære seværdigheder finder man La Rambla, Sagrada Familia, Picasso museet og det gotiske kvarter. Så hvad enten du er til en hyggelig gåtur på en af verdens mest berømte gågader, imponerende bygningsværker tegnet af selveste Antoní Gaudi, verdensberømte kunstværker af Pablo Picasso eller charmerende stemning i den gamle bydel i det gotiske kvarter – Ja, så kan Barcelona faktisk byde på det hele.

Og skulle intet af ovenstående have vækket din interesse, så kan du altid slikke lidt sol i det gode vejr på den fantastiske strand ”Barceloneta”.

Tip: Området øst for Ramblaen kaldet El Born fortjener et besøg. Her finder du bygninger fra middelalderen, flotte kirker, vinbarer, restauranter, modebutikker og gallerier i massevis.

1. Firenze

Så er det langt om længe blevet tid til, at kåre denne listes nummer 1 og altså den bedste europæiske by at holde den perfekte storbyferie i. Som tidligere indikeret var Rom ikke sidste italienske by på listen, og derfor slutter vi på samme måde som vi startede – nemlig i det skønne Italien. Denne gang skal vi til den centrale del af Toscana regionen i renæssancens fødeby Firenze.

Verdensberømt for sin utrolige historie og kulturelle betydning for hele verden, står Firenze som en destination du bare skal besøge, hvis du har den mindste interesse for samfundskultur og historie. Således er listen af berømte kunstnere fra denne charmerende by nærmest endeløs og tæller blandt andre Dante Alighieri, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Raphael og Donatello. Alle disse kunstnere har naturligvis påvirket byen meget, og derfor er det ikke så underligt, at man i Firenze kan finde et utal af museer med uvurderlig kunst fra nogen af tidens største og mest legendariske kunstnere.

Foruden den lange liste af kunstoplevelser byder Firenze også på en masse andre seværdigheder. Af de mest ikoniske er Il Duomo på toppen af katedralen Santa Maria Del Flore, den mere end 1000 år gamle bro Ponte Vecchio, og den berømte plads Piazza della Signorina med det gamle palads Pallazo Vecchio. Listen af fascinerende seværdigheder er lang, og indbyder således til mange dages interessant opdagelse i denne fantastiske by.

Er du ikke så meget til kultur og historie kan Firenze sagtens byde på så meget andet. Således er byen også et centrum for nogen af verdens mest eksklusive designermærker. Desuden ligger verdens måske bedste Outlet ”The mall” ikke mere end en times kørsel fra Firenze. Her kan du finde alle de kendte brands til store rabatter.

Og når vi snakker om Italien kan man naturligvis heller ikke komme uden om den udsøgte gastronomi, det meget behagelige klima, og den generelle charme som ligger så dybt begravet, i alt der er italiensk.

Tip: Fra Piazzale Michelangelo har du en utrolig smuk udsigt henover Firenzes skyline. Herfra kan man faktisk se en del af de mest berømte seværdigheder og få et glimrende overblik over byen.

 

Er du blevet inspireret?

Har vi inspireret dig? Så kan du finde din næste storbyferie i Europa lige her under. Med vores gavekort “3-4 dages storbydrømme” kan du finde ophold til næsten alle ovennævnte byer samt mange flere.

👉 3-4 dages storbydrømme 👈

Er du mere interesseret i et hyggeligt ophold i Danmark kan du finde dit næste weekendophold lige her. Alternativt kan du læse vores blogindlæg om 6 af de bedste spahoteller i Danmark lige her.