Casestudy: Panel Norstat & Sendentanke.dk

Af -

Gennem denne casestudy, vil samarbejdet mellem Sendentanke.dk og Panel Norstat, blive analyseret. Formålet med denne analyse er at klargøre de forskellige fordele, som kan opnås gennem et samarbejde med Sendentanke.dk, hvilke løsninger der kan tilbydes og hvordan samarbejdet har haft en positiv effekt på Panel Norstats daglige drift samt tilfredsheden af deres kunder.
Dette gøres gennem en analyse af hvem Panel Norstat er som virksomhed og hvad de foretager sig. Derefter belyses de mål og behov virksomheden havde inden samarbejdet, og hvordan vi indfriede disse mål.

 

Hvem er Panel Norstat og hvad laver de?

Panel Norstat er et analyse institut, som indsamler spørgeskemaer i forbindelse med markedsanalyser. Disse markedsanalyser er med til at give en given virksomhed, bedre indblik i det marked som de befinder sig på og hvordan de skal agere på dette. Norstat er den største leverandør af dataindsamling i hele Europa.
Panel Norstat’s kunder optjener, for deres deltagelse samt besvarelse af spørgeskemaer, point som der kan indløses til et væld af forskellige muligheder. Blandt disse muligheder, finder man både donationer til velgørende formål, lodder til kvartalslotteri, Adgang til 100-vis af nye samt gamle film, produkter fra selve panelshoppen eller frit valg blandt en masse butikker og webshops med et gavekort.

Hvordan foregik den daglige drift af fordelsprogrammerne, før samarbejdet med Sendentanke.dk?

Førhen var det kun en mulighed for Panel Norstat, at tilbyde deres kunder produkter fra Panelshoppen, lodder til kvartalslotteriet, film fra bagkataloget samt velgørende formål. Udvalget af produkter var ikke fyldestgørende på daværende tidspunkt og Norstat ledte derfor efter en løsning på dette.

 

Hvilke mål og behov havde Panel Norstat

Panel Norstat ledte efter en udbyder, som kunne gøre det mere attraktivt for deres kunder og besvare analyseinstituttets spørgeskemaer. Udvalget af præmier, som man kunne bytte sine point til, svarede ikke til at hvad kunderne forventede og Panel Norstat havde behov for udbyder, der kunne tilbyde et større udvalg af produkter og derved gøre det mere attraktivt for deres kunder og besvare deres spørgeskemaer.

 

 

Hvordan mødtes vi disse mål?

I august 2014 indgik Panel Norstat et samarbejde med Sendentanke.dk, som blev tilbudt en API inkorporeret løsning der nemt og hurtigt kunne kobles op med deres hjemmeside system. Dette gav Panel Norstat adgang til et meget større udvalg af produkter. Udover dette kunne Sendentanke.dk tilbyde automatiserede processer, som vil spare Panel Norstat for en masse tid og sørge for at, afsendelsen samt modtagelsen af gavekort ikke lå i deres hænder. Det var derfor oplagt for Panel Norstat pga. det store bagkatalog af butikker og webshops og det at de hverken havde tiden eller overskudet til selv at generere, pakke og sende gavekort afsted, at valget faldt på Sendentanke.dk. Dette har resulteret i flere tilfredse kunder fra Panel Norstat, da en bedre brugeroplevelse er opnået gennem samarbejdet.

 

Panel Norstat’s opnåede fordele

  • Større udvalg af butikker og webshops til Norstat’s kunder
  • Automatiserede tidsbesparende processer
  • Ingen lageromkostninger i form af fysiske gavekort
  • Digitale gavekort – leveringstiden er skåret ned til sekunder
  • Rabatter i forbindelse med samarbejdet

 

Udtalelse – Panel Norstat

 

Hvad fungerer ved dette samarbejde?

Det der fungerer, er at det er snildt for os, for det første. Vi har ikke specielt mange arbejdstimer forbundet med samarbejdet, hvilket jo er en god ting for os. Det fungerer derudover, i det omfang, at folk de vælger gavekort, og det er måske det vigtigste selvfølgelig for jer, at folk (kunderne) synes at det noget som de er glade for og efterspørger. Så på den måde fungerer det fint.