Aktiviteter i efterårsferien

Af -

Er du også en af de heldige der har efterårsferie? De fleste drømmer sig væk til varmere himmelstrøg så snart en ferie nærmer sig, men hvad med dem af os der bare skal være hjemme i efterårsferien? Heldigvis er der en masse at lave på trods af man er i Danmark.

Når man overvejer hvad man skal lave, skal man både tage stilling til hvor i landet man befinder sig og hvem man skal holde ferie med – lille peter på 3 synes nok ikke en shoppingtur er helt lige så sjov som man selv gør! Her i indlægget har vi samlet en masse ideer til sjove aktiviteter man kan foretage sig i efterårsferien med dem man holder af?

Efterårsferie med børn

En efterårsferie med børnene kræver ofte at der er nogle aktiviteter på programmet. Heldigvis er der en masse ting man kan finde på med familiens mindste; både aktiviteter på lavbudget og dem i den lidt dyrere ende!

Med en hel uge hjemme med børnene, er det rart med nogle aktiviteter der ikke koster en bondegård – ellers bliver det lige pludselig en dyr uge! En aktivitet der aldrig slår fejl, er en tur i skoven. Klæd børnene og jer selv ordentlig på, smør en madpakke og så er det ellers bare af sted. Her kan man samle grankogler, blade i flotte efterårsfarver og kastanjer som man så kan være kreative med derhjemme senere på eftermiddagen når man prøver at få varmen over en varm kop kakao.

Tur i skoven

Holder man efterårsferie i København med børnene, er Halloween i Tivoli helt klart en af tingene man burde have på listen over ting der kan laves. Den flotte oppyntning og de mange aktiviteter der er i haven er helt sikkert et hit hos både de større og mindre børn! Her kan man opleve Halloween Paraden, møde Rasmus Klump samt se kæmpegræskarene i forbindelse med DM i kæmpegræskar.

Græskar Halloween

Skulle det være koldt, gråt og vådt udenfor og dermed en dag hvor man har større lyst til indendørs aktiviteter, så kan det nævnes at Fields i efterårsferien har besøg af Ramasjang. Her er det muligt for børnene at ræse på Ramasjang Rally Racerbanen, tage på skattejagt samt se Bamses hus – som en lille bonus er der rig mulighed for at mor og far lige kan få shoppet lidt på side linien.

Mangler du yderligere inspiration til sjove og anderledes aktiviteter i efterårsferien så tag et kig på vores oplevelsesgave Happy day som har et væld af oplevelser rundt om i landet for både par og børnefamilie.

Efterårsferie for voksne

En helt uge fri uden arbejde eller udlandsrejse kan godt virke lang (og nogle gange kedelig) hvis man ikke har lidt aktiviteter på programmet.

En garanteret succes, er en lækker brunch date med en god veninde. Endelig har man tiden til bare at kunne sidde at snakke, sladre og grine til man ikke ”gider” mere! Er der en veninde du ikke har set noget tid? Eller som du gerne vil bruge lidt mere tid med? Hvorfor ikke sende et gavekort på en lækker champagne brunch af sted til hende og hør om hun ikke kunne have lyst til at mødes i løbet af ugen til en pige dag?

Bliver Danmark for kedelig, er Sverige heldigvis ikke langt væk! Holder du efterårsferie i København kan du nemt, hurtigt og forholdsvist billigt krydse øresundsbroen med tog og dermed få en hyggedag i det svenske. Så tag kæresten, vennen, veninden eller måske mor og far under armen og nyd en dag i Malmø med en god frokost. Skulle trangen til lidt shopping komme, så ligger Emporia, shoppingcenter med omkring 200 butikker, restauranter og caféer, lige i nærheden!

Ture i skove og parker er ikke kun forbeholdt børnefamilier. Så holder du efterårsferie med kæresten så lok ham/hende ud på en god lang tur i det fri – en dag uden telefonen og fjernsynet er super lækker og en god anledning for at få snakket og hygget lidt mere om hinanden end der normalt er plads til i en travl hverdag.

På en kold og grå dag hvor regnen siller ned udenfor, er lysten til en dag udenfor måske ikke så stor. En sød og sjov ide kunne være at sende en film til kærestens mobil med teksten: ”Hvad siger du til en dag under dynen med mig?”.  En dag i ferien hvor man bare slapper af og hygger, er noget alle burde gøre. Så er man ladet op og klar på den sjov og ballade resten af ugen måtte byde på.. og måske endda og også frisk og oplagt på den arbejds/skoleuge der venter ugen efter!

Hygge med film

En anden sjov aktivitet for voksne såvel som børn er en tur i et badeland! Her er der de fleste steder både muligheden for sjov og ballade med et legebassin, vipper og vandrutsjebane, men også muligheden for afslapning med boblebad og sauna.

God efterårsferie til alle jer der er så heldige!