5 ting du skal vide om e-gavekort

Af -

Der er en masse gode ting der er gode at vide om de e-gavekort du køber, nedenunder har vi samlet en liste over de 5 vigtigste ting du skal vide om e-gavekort, som vil hjælpe dig sikre deres levering og beskytte dig mod typiske fejl.

online gavekort

Elektroniske gavekort, også kendt som e-gavekort, mobile gavekort, digitale gavekort, er alle navne for gavekortskoder (se, det er jo ikke engang et kort!) der bliver leveret via email, SMS, sociale medier eller smartphone applikationer. Selvom dette er den nye måde at give og modtage gaver på, er der stadig få forbrugere der har sendt eller brugt digitale gavekort til dato. Men dette vil ændre sig inden længe. Vi forventer at denne statistik vil stige dette år, ligesom det gjorde sidste år.

Så hvad skal nye bruger af disse e-gavekort være opmærksomme på når de vælge at gå fra fysiske gavekort til virtuelle? Nedenunder er der 5 ting forbrugere har brug for at vide, for at få en positiv e-gavekort oplevelse.

Iøvrigt – så kan du se alle vores gavekort på mail lige her.

1. Timing er altafgørende

En af de primære fordele ved elektronisk fremsendelse af gavekort er, at gaven kan sendes næsten øjeblikkeligt (og gratis!). Selvom e-gavekort er fantastiske gaver i sidste øjeblik, så er det godt at lave en lille periode på måske 15 minutter eller mere, mellem det tidspunkt du bestiller kortet og når du absolut har brug for at få den leveret. Da transaktionen først skal godkendes af gavekort udstederne, og skal køres igennem en screening, hvorefter leveringen så vil foregår elektronisk.

e-gavekort

TIP: Bestil dine digitale gavekort gennem hjemmesider eller apps der lader dig planlægge leveringen. På den måde kan du placere ordren, når det er mest bekvemt for dig, men stadig holde leveringen af dit e-gavekort, indtil en mere passende dato og tid (måske til juleaften, fødselsdage, osv). Hos Sendentanke.dk kan du selv ændre leveringsdatoen, så her kan du selv bestemme hvornår modtageren får sit gavekort!

Julemand-timing-e-gavekort

2. Den korrekte adresse er vigtig

Online gavekort udstederens forpligtelser er opfyldt når den digitale levering er vellykket, og dette er uanset om du har indtaste kontaktoplysningerne korrekt. Man kan sagtens komme til hurtigt at lave en lille stavefejl, eller glemme at ens veninde har ændret sit telefonnummer.. Men hvis du opdager at du har lavet en tastefejl i mailen eller telefonnummeret, så må du hellere end gerne skrive til os på: info@sendentanke.dk her vil vores kunde service tage sig af det, og få det rettet hurtigst muligt.

TIP: Dobbelttjek alle kontaktoplysningerne (også dine egne) når du køber et e-gavekort. Send dine virtuelle gaver med samme omhu, du ville udøve når du sender penge elektronisk, såsom gennem en elektronisk betaling eller en bankoverførsel.

3. Du skal måske følge op

Vellykket leveringer betyder at teknologien har leveret e-mailen, SMS’en gik igennem, oplægget blev lagt på Facebook, og så videre. Vellykket levering betyder IKKE at modtageren rent faktisk har modtaget gaven.

Du skal huske at det er vigtigt at modtageren også har en smartphone, hvis du sender dem et online gavekort, da det jo kræver internet til at kunne åbne deres gave. Hvis de ikke har en smartphone, kan det digitale gavekort normalt også sendes til deres e-mail, men husk at læse det med småt, (f.eks hvis gavekortet skal aktiveres nede i butikken, så ville det måske ikke fungere som e-mail, osv).

TIP: Send e-gavekortet til den teknologi som modtageren bruger mest, og bekræft at kontaktoplysningerne i forvejen. Før du sender dit gavekort afsted, kan du jo lige tjekke de kontaktoplysninger du har ved at sende dem en mail, SMS, eller andet, for at tjekke at den går igennem.

egavekort på mobilen

4. Visse e-gavekort virker kun online

Selv om der er mange e-gavekort som godt kan bruges i butikker, er der nogle forhandlere som begrænser deres e-gavekort til deres webshops. Krav som denne bør være klart angivet på butikkens hjemmeside. Der kan for eksempel stå: ”Gavekortet til Inspiration kan kun anvendes i butikkerne, og ikke på inspiration.dk”.

TIP: Før du køber dit e-gavekort, så tjek hvor det kan bruges. Hvis det kun kan indløses online, så overvej at give et beløb der også vil dække potentielle forsendelsesomkostninger. Hvis det kun kan indløses i butikkerne, så tjek hvordan din kode vil blive fremvist til personalet. I de fleste tilfælde bør modtageren kunne enten udskrive e-mailen, eller præsentere en papirkopi til en kasse eller blot vise en elektronisk version af koden istedet. Hos Sendentanke.dk kan du printe nogle af vores gavekort som f.eks Matas gavekortet, men nogle af vores gavekort skal have en internet forbindelse i butikken, så disse kan ikke printes, da en kode skal indtastes før den kan bruges. HUSK at tjekke under ‘Praktisk Info’ under hvert gavekort, for at sikre dig og modtageren ved hvordan det fungere.

køb - online

5. Mistet e-gavekort er ikke tabt

Fysiske gavekort kan købes relativt anonymt og er forholdsvis vanskelige at erstatte, hvis de går tabt. Men e-gavekort er lidt anderledes – disse kort er typisk bestilt online, hvor køberen indsætter sin e-mail adresse, kreditkortnummer, fysiske adresse, og muligvis endda et telefonnummer, for at fuldføre købet. Modtageren, som får gavekortet skal jo også levere kontaktoplysninger. Med alle disse identifikationer, er nemme at spore og udskifte, hvis modtageren ikke kan finde den oprindelige besked med e-gavekortet.

Derudover er nogle af de mest almindelige gavekort svig er ikke rigtig et problem længere. Da der ikke er emballage til at pille ved, og transaktionerne er for det meste automatiseret, er e-gavekort betragtet som mere sikker end deres plastisk forgængere. (Hvis din pung bliver stjålet, behøver du ikke miste dit digitale gavekort. Hvis telefonen bliver stjålet, links til dine e-gavekort er utilgængelige, så længe din telefon og apps er beskyttet med kodeord.) Det betyder selvfølgelig ikke at elektroniske gavekort er tyve-sikret, men at svindlen vil primært ske mod forhandleren og ikke kunden.

TIP: Indtast alle fysiske og virtuelle gavekort til en gavekort app eller din online pung. Ikke blot vil det gøre det lettere for dig at fremvise dine gavekortskode ved kassen med alle dine kort på ét sted. Dette vil også hjælpe dig med at huske at bruge dem.

På trods af disse potentielle problemer med e-gavekort, har vi oplevet hurtige forbedringer i de sidste to år. Som en hyppig køber og bruger af digitale gavekortskoder, kan jeg sige at processen er blevet meget mere ”smooth” og nem, end nogensinde før, og dette er pga. smartphone teknologien. Nu kan man jo bare tage ens mobil med i butikken og fremvise den ved kassen til betaling. Det kan jo sagtens være at processen er lidt anderledes ved kassen nogle vil scanne koden på mobilen, eller indtaste en butikskode, men i alle tilfælde har jeg været i stand til at bruge elektroniske gavekort med meget succes. Så følg disse tips og din oplevelse bør være lige så positiv!

Pssssstttt… Husk, at vi på sendentanke.dk tilbyder “Luksus Gavekortet” til 100-vis af butikker – hvor du giver modtager valgfrihed.

Luksus Gavekortet

 

Har du andre spørgsmål vedr. E-gavekort eller vil du gerne have et tilbud på gavekort, så kan du kontakte os her:

Tlf: 70224700
E-mail: info@sendentanke.dk
Du kan også læse mere på vores B2B side, hvor vi tilbyder gavekort i hele Skandinavien: Huuray.com

Vil du gerne vide mere om reglerne indenfor e-gavekort, kan du læse med her.

Relaterede indlæg