18 måder at sige (et stort) undskyld

Af -

Du kender måske det, at du er kommet til at gøre noget helt forkert – og har brug for at sige undskyld! Det kan være de små fejltagelser/forglemmelser. Enten har du glemt:

 • At tømme opvaskemaskinen
 • Du glemte at tage pakken med hjem fra posthustet
 • Du fik ikke ringet og aflyst til veninden

Der findes mange af disse situationer, hvor man bare gerne vil sige et lille undskyld.

Der kan også være de lidt større ”undskyld” situationer:

 • Du glemte hende på Valentinsdag
 • Du kom til at kysse din kollega til julefrokosten
 • Du glemte at fortælle, at dit rigtige navn faktisk var Torben og ikke Enriuque 🙂

Størrelsen på dit undskyld er helt op til dig selv. Det er også dig, der ved bedst, hvad du siger undskyld for. Hos Sendentanke.dk vil vi gerne hjælpe, og arbejder konstant på at have et relevant sortiment, så du finder noget, der passer lige til dit undskyld. Vi har dog samlet nogle forskellige ideer nedenfor, på hvordan du kan sige undskyld til:

 • Manden/konen
 • Kæresten
 • En i famiien
 • Venner eller veninden
 • Kollegaen

Inden du går videre med nedenstående liste, kan du også finde en masse gaveideer til at sige undskyld her.
Du kan også læse mere om hvad ordet undskyld, egentlig betyder på Ordnet.dk.

 

De 18 måder at sige “Undskyld”

 

 1. Lav en lækker omgang mad og sig undskyld

Mad virker altid! Forbered en god omgang aftensmad, som du har brugt en masse timer på at lave.
Er det kæresten eller ægtefællen, som du skal sige undskyld til med en lækker omgang mad? Så stå evt. blot i et forklæde, intet andet, og byd velkommen med maden når han eller hun kommer hjem.
Har du ikke tid til at lave maden, så kan du jo sende hende et gavekort hvor hun vælger maden:
– Sushi
– Pizza
– Thai
Se mere om gavekortet ➜ her.

 

 1. Læg en lille note som overraskelse

Noter kan være rigtig gode når du vil sige undskyld på en anderledes måde. Skriv ned hvorfor du holder af personen, og læg det en masse forskellige steder: På deres bord, på badeværelset eller lige hvor du synes. Prøv evt. at gøre dem sjove. Se eksempel ovenfor på en note der sidder lige i skabet.

 

 1. Brug hundehvalpe øjenene

Der er en grund til, at hvalpene slipper af sted med så meget. Når du råber af dem, og de giver dig de store hundehvalp øjne, smelter dit hjerte. Sid ved siden af den person du har brug for at sige undskyld til, og kig tilfældigt over på dem med hundehvalp øjne og en trist læbe.

 

 1. Lav en (blog)post eller video og sig du er ked af det

Giv en undskyldning via internettet. Opret et blogindlæg, website, eller YouTube video, der viser, hvor ked af det du er. I din blog eller på videoen, lister du ned hvad du elsker ved dem. Send dem et link til dit indlæg via e-mail sammen med at sige “Jeg er ked af (….) og det er sådan, at jeg har tænkt mig at gøre det godt igen.”

 

 1. Skriv et (gammeldags) brev

Hvornår er sidste gang du fik et hånd skrevet brev? Dette er en virkelig sød måde at sige undskyld på! De ved, at du har brugt tid på at sætte dig ned og skrive hvad du føler.

 

 1. Giv en omgang (hjemmelavet) massage

Alle elsker en god omgang massage. Få købt en lækker olie og gør klar til at give ham eller hende, en god massage efter arbejde. Det er en sikker vinder. Vil du hellere give en prof. massage, kan du sende et gavekort til massage lige ➜ her. (Leveres på få sekunder) Og kan benyttes hos mere end 100 massagesteder i Danmark. Smart ikk’

 

 1. Bag en “jeg er ked af det “cupcake

Hiv forklædet frem i køkkenet og bag en ”Jeg er ked af det cupcake”. Hvis denne person i dit liv ikke kan lide cupcakes, lav da cookies, konfekt, eller noget helt tredje. Hvis du er super dygtig, kan du endda skrive “Undskyld” med frosting (ét bogstav per cupcake). Det er svært, at blive ved med at være vred på nogen, der giver dig kage.

 

 1. Spaophold = Sikker vinder

Dette er primært et ”undskyld” til den kvindelige modtager. Overrask med et gavekort til et spaophold og vedlæg en hilsen der siger, hvor meget du elsker hende, og at hun kan tage af sted alene eller med en veninde til et spaophold i en weekend.

Du kan læse mere om et gavekort til spaophold lige ➜ her.

 

 1. Gør noget vildt (sammen)

Sig undskyld med en (vild) oplevelse sammen. Det er vigtigt at komme ud at opleve livet sammen! Hvornår har den, du skal sige undskyld til, sidst prøvet:

 • Tandemspring
 • Helikopter tur for 2
 • Klatring
 • Prøvedyk

Læs mere om vores oplevelsesgavekort til mere end 40 (vilde) oplevelser ➜ her.

 

 1. Sig undskyld med en gave og en personlig besked

Hos sendentanke.dk kan du nemt og hurtigt sige undskyld med en lille eller stor gave. Du vælger blot det gavekort der skal sendes (100-vis af butikker at vælge imellem) – så indtaster du din personlige (undskyld) hilsen. Et par sekunder senere modtager personen en SMS eller Email, med gavekortet og dit undskyld.

Det er en sikker vinder! Vi kan anbefale følgende gavekort ➜

 

 1. Sig undskyld med en kærlighedsbog

Lav en kærlighedsbog og dediker hver eneste side til at skrive hvor meget du elsker personen, som du vil sige undskyld til.

 

 1. Inviter ud

Vil du gerne sige undskyld til en du bor sammen med, f.eks. kæreste eller din søster. Så tag deres yndligst ”outfit” frem og læg det på sengen med en invitation til en lækker middag ude i byen.

 

 1. Hjemmelavet kage

Lav en kage helt fra bunden, som du ved han eller hun vil elske. Chokolade er oftest den nemmeste vej til en tilgivelse fra din partner. En kage indholdende dette vil derfor ikke være en dårlig ide. Alternativt, kan du jo lave et stort hjerte i rød glasur oven på kagen.

 

 1. Køb (ynglings) isen

Sig et (køligt) undskyld ved at købe personens yndlingsis, og vedlæg en note hvor der står: ”Lad os bryde isen”.

 

 1. Skriv et digt

Brug dine dårlige poetiske færdigheder til at skrive et sjovt digt til den person du gerne vil sige undskyld til. Jo dårlige digt, jo bedre.

 

16. Bestil hans/hendes livret til kontoret

Bestil deres livret til deres kontor og vedhæfte et notat om det “Jeg er ked af det” samt noget sjovt og tankevækkende. Det vil øjeblikkeligt bringe et smil frem på deres ansigt.

Du kan læse mere om vores Hungry gavekort ➜ her.

 

17. Andre sprog

Denne metode vil helt involvere masser af research på Google. Skriv ned “Undskyld” på så mange sprog, indtil det danner en lang liste.

 

18. Køb en “Undskyld” T-Shirt

Køb en ”Undskyld” t-shirt, og bær den hele dagen lang. Det er forlegenheden værd.

 

Vi håber du kunne bruge en af vores 18 måder at sige undskyld på.

Vil du gerne finde andre ideer til at sige undskyld på, har vi en masse gaveideer her på sendentanke.dk.

Andre indlæg på bloggen: