10 fede ting du kan foretage dig i Odense

Af -

Måske du gerne vil overraske din kæreste med en lille tur væk fra den hektiske hverdag. Den nemmeste måde at gøre dette på er ved ganske simpelt at flytte fokus og udforske en ny by sammen. Du kan købe din billet til en romantisk weekend lige her. Det også være at du vil tage hele familien med, men uanset hvad du bestemmer dig for er der masser af muligheder for sjov og ballade for både store og små i Odense.

Odense er en af de ældste byer i Danmark, og oven i købet også Danmarks 3. største by. Odense ligger smukt lidt i landet og er som sagt en by fyld med muligheder. Du kan altid læse mere om hvilke gavekort sendentanke.dk kan tilbyde i Odense lige her.

Hyggeligt hotel værelse

Med og uden børn i Odense

Zoologisk have
Har man børn med, kan man næsten ikke komme udenom at besøge zoologisk have. Odense Zoo har igennem de sidste 10 år gennemgået store forandringer, og mange nye anlæg er kommet til. Hvis du kommer en sommerdag, kan du godt forvente mange mennesker og lange køer. Hvis du har mulighed for det, så kom i ydresæsonen, så kan I også komme til at se alle de dyr I genre vil.

Danmarks Jernbanemuseum
Lige ved Odense banegård ligger Danmarks Jernbanemuseum. Dette er også et dejligt sted at komme hvis du har børn med. Der er masser af udstillinger for både børn og voksne.Alle toginteresseret både store og små vil elske et besøg på Jernbanemuseet.

Jernalderlandsbyen
I Jernalderlandsbyen kan du opleve livet i jernalderen på tæt hold. Landsbyen er opbygget af rekonstruerede huse fra Fyn og Jylland. Her kan du opleve hvordan det var at leve i jernalderen. Udover formidlings arbejde, bliver der også holdt et årligt jernalder kræmmer marked som strækker sig over en hel weekend. Her skal du være opmærksom på at Jernalderlandsbyen normalt ikke holder åbent i weekend.

Den Fynske Landsby
Vi bliver i det historiske hjørne. Kom og se hvordan en landsby så ud på H.C. Andersens tid. Landsbyen fortæller historien om den udvikling der skete mellem 1800 og 1900 tallet, og henvender sig både til børn og voksne. De forskellige statister er frivillige og går udklædt rundt, imens de formidler omkring forskellige håndværk som var brugte og nødvendige i 1800-tallet. Den Fynske Landsby er sammensat af en masse huse som oprindeligt har stået rundt omkring på Fyn og på ørerne. Bemærk venligst at Den Fynske Landsby ikke har åbnet hele året.

Odense Bunkermuseum
Hvis du også er koldkrigs interesseret, så er dette museum næsten et must. Du får en guidet rundtur rundt i den atom bunker som Odense Kommune havde til rådighed hvis det værst tænkelige skulle ske under den kolde krig. Bunkeren var i beredskab fra 1954 helt frem til 2007. I 2012 åbnede bunkeren som museum og kan besøges i weekenderne.

Du kan læse meget mere om Odenses attraktioner her.

Sandwich

Uden mad og drikke du helten ikke

Carlsens Kvarter
Dette er helt klart mest for de voksne. Carlsens Kvarter har et stort udvalg af speciel øl, og øl smagning. Altså bliver du nødt til at besøge Carlsens Kvarter hvis du elsker øl og er lidt lækkertørstig – du vil ikke fortryde det.
Hvis du allerede nu sidder og bliver lidt småtørstig, så kan du allerede nu købe et gavekort til en ølsmagning for 2, som du kan indløse 30 steder i Danmark.

Cafe Biografen

Café Biografen ligger ved Brands Passage og er en lille hyggelig Café kombineret med en biograf. Biografen viser en blanding af mindre filmproduktioner og almindelig biograf film. Deres weekend brunch kan varmt anbefales, men kom i god tid, der er som regel mange mennesker. Hvis du har barnevognen med er du også velkommen, de store glaspartier gør at du uden bekymring kan holde øje med både barnevognen og det sovende vidunder. Priserne er også meget konkurrencedygtige og stemningen er også altid i top.

Hvis du genre vil overraske en du holder af med en lille lækker overraskelse, kan du allerede nu sende dem et digitalt gavekort til en lækker omgang brunch. Dette gøres på få sekunder, og bliver sendt direkte til deres mobiltelefon. Du kan købe gavekortet lige her

Skovsøen
En lækker lun sommeraften, er som skabt til at tage en tur rundt om skovsøen med en stor is i den ene hånd og den du elsker i den anden hånd. I sommerperioderne er der som regel andre som har fået selv samme ide, så man kan få svært ved at finde et sted at parkere, så der bør i overveje enten at tage bussen eller være forberedt på at holde et stykke væk fra søen. Uanset er dette et rigtig hyggeligt sted, og stemningen er altid fantastisk.   

Tur i skoven

Attraktioner i centrum af Odense

Domkirken
Hvis du bare er det mindste interesseret i historie, eller bare godt kan lide smukke bygninger, så bliver du nødt til at tage en tur forbi Odense Domkirke også kendt som Sankt Knuds kirke. Kirken har navn efter Knud 2. også bedre kendt som Knud den Hellige. Han var konge af Danmark i årene 1080-86. Knud den Helliges grav kan også ses i kirken. Det er dog kirkens altertavle som er kirkens store attraktion. Alter tarvlen er udført i udskåret, malet og forgyldt egetræ, og er uden tvivl et besøg værd.

H.C. Andersens hus
Odense er kendt for at være H. C. Andersens fødeby. Du kan både besøge det hus hvor han voksede op og dertilhørende museum. Har du børn med er det også oplagt at besøge Børnekulturhuset Fyrtøjet, som netop tager udgangspunkt i H.C. Andersens eventyr. H.C. Andersens hus ligger i gå afstand fra gågaden. Huset ligger i den gamle ende af Odense midtby, og her er det oplagt at gå lidt rundt og kigge på de gamle huse. Denne bydel har i et hele taget rigtig meget charme.

Som lidt ekstra inspiration, vil jeg klart anbefale at gå en tur i Odense midtby. Mærke byens pulserende liv og måske kigge lidt på butikker. Der er mange hyggelige caféer i Odenses midtby, og det er oplagt at tage frokosten her. Efter frokosten kan I bevæge jer ned mod Munke Mose, her er ekstra dejligt om sommeren, hvor der også er rig mulighed for at få en is og nyde stemningen. På vej tilbage vil det være oplagt at gå forbi den skønne domkirke og rådhuset.

Til sidst er der ikke andet at sige, end rigtig god fornøjelse med at udforske Odense og alt hvad byen har at byde på.